Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Raksti ar atslēgvārdu: 2022/2023

Izsludināta pieteikšanās jauniešu mediju nometnei “Young Media Sharks”

sharks okt@2x-100

No 24. līdz 29. oktobrim norisināsies ikgadējā mediju nometne “Young Media Sharks”, kuru jau absolvējuši 360 jaunieši. Tukuma novada kinopilsētiņā “Cinevilla” pulcēsies 32 vidusskolēni no visas Latvijas, lai nedēļas garumā iegūtu unikālas zināšanas un praktiski darbotos iedvesmojošu Latvijas un ārvalstu mediju profesionāļu vadībā. Piesakies nometnei līdz 18. oktobrim mājaslapā www.youngmediasharks.eu!

Lasīt vairāk

“Delfi” aicina skolēnus pieteikties žurnālistikas skolai #Storygram

Storygram_delfi

Turpinot īstenot vīziju par ieinteresētu sabiedrību, “Delfi” jau ceturto gadu pēc kārtas kopā ar Baltijas Mediju izcilības centru organizē bezmaksas žurnālistikas skolu vidusskolēniem #Storygram. Atbalstu programmas īstenošanai sniedz Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā.

Aicinām pieteikties 9.–12. klašu audzēkņus, kuri savu nākotni plāno saistīt ar medijiem, kā arī ikvienu, kurš vēlas ielūkoties žurnālistikas ikdienā un pilnveidot savas medijpratības prasmes. #Storygram skolas dalībnieki programmas laikā veidos dažādus žurnālistikas darbus pieredzējušo “Delfi” profesionāļu pavadībā, apgūstot mūsdienīgu, uzticamu un uz ieinteresētu sabiedrību vērstu žurnālistiku. Mācību noslēgumā skolēnu veidotie darbi tiks publicēti “Delfi” un nodoti lasītāju vērtēšanai.

Lasīt vairāk

Vakances

logo2

PĻAVIŅU VIDUSSKOLA
(izglītības iestādes reģistrācijas Nr. 4513903465)

AICINA DARBĀ:

SPECIĀLO PEDAGOGU (NEPILNA SLODZE, UZ NENOTEIKTU LAIKU).

Prasības pretendentiem:

• izglītība atbilstoši 11.09.2018. Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 ” Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”;
• pieredze pedagoģiskajā darbā;
• prasmes darbā ar informācijas tehnoloģijām;
• teicamas latviešu valodas zināšanas.

Darba alga saskaņā ar 05.07.2016. Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” un tarifikāciju.

Pretendentiem pieteikties, nosūtot pieteikuma vēstuli, Curriculum Vitae (CV) un augstāko izglītību un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas pa pastu vai iesniedzot Pļaviņu vidusskolas kancelejā (Daugavas ielā 101, Pļaviņās, LV-5120), vai nosūtot uz e-pastu skola@png.edu.lv, tālrunis uzziņām 29396188.

12. klases izlaiduma mirkļi

“Mēs sadosimies rokās un iesim pasaulē,
Mums visiem kopā jāiet un laime jāmeklē..”

( G. Račs)

Lielās  dzīves laimes meklējumos 10. jūnijā, 2022./2023. mācību gadu noslēdzot, devās sešpadsmit šī gada divpadsmitie.  Trīs vidusskolas gadi paskrēja ātri un tā īsti vidusskolēna dzīves garšu sanāca izbaudīt tikai pēdējā gada laikā.

Lasīt vairāk

Skolā viesojas Izraēlas vēstniecības Latvijā konsuls

15. jūnijā Pļaviņu vidusskolā viesojās Izraēlas vēstniecības Latvijā konsuls Gals Rudihs. Tiekoties ar skolas direktori Ilzi Luksu, konsuls iepazinās ar skolu faktos un skaitļos, apsprieda skolas darbību, kā arī aktualitātes izglītības jomā Latvijā. Skolas muzejā un sarunā ar vēstures skolotāju Ivetu Krastiņu Gals Rudihs iepazinās ar ebreju vēstures jautājumu aktualizāciju mācību stundās. Vēlāk konsuls apmeklēja Gostiņu kultūrvēsturisko parku un 1941. gadā nošauto 14 ebreju bērnu piemiņas vietu.

Programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātes 2022./2023. m. g. 2. semestrī

Ar programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātēm 2022./2023. m. g. 2. semestrī var iepazīties šeit.

Mācību gada noslēgums Pļaviņu vidusskolā

Ir noslēdzies 2022./2023. mācību gads, kas sev līdzi nesis daudzveidīgas aktivitātes, panākumus un iespējas. Ik katra mācību gada izskaņā Pļaviņu vidusskolas kolektīvs atskatās uz paveikto mācībās un interešu izglītībā visa gada garumā. Apkopojot paveikto šajā mācību gadā, esam gandarīti par padarīto.

Lasīt vairāk

 

Latvijas un novadu mācības atklātās olimpiādes noslēgums – “Latvietības festivāls”

Sestdien, 3. jūnijā sešas 5.b un 7.b klases skolnieces, kopā ar skolotāju Ivetu Krastiņu, piedalījās Latvijas un novadu mācības atklātās olimpiādes noslēguma pasākumā – “Latvietības festivālā” Ekziperī Starptautiskajā vidusskolā Pinķos. Dienas gaitā mums bija iespēja piedalīties dažādās, ar Latvijas kultūru saistītās darbnīcās, kuras organizēja muzeji, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, tādejādi uzzinot, ko jaunu un izmēģināt savas prasmes.

Lasīt vairāk

Informācija skolēniem, kuri 2023./2024. m. g. uzsāks mācības 10. klasē

Skolēniem, kuri 2023./2024. m. g. uzsāks mācības 10. klasē, Pļaviņu vidusskola piedāvā divus padziļināto mācību priekšmetu komplektus:

Lai neierobežotu skolēnu izvēles iespējas pēc vidusskolas absolvēšanas, komplektos ir iekļauti visu mācību jomu priekšmeti pamata vai optimālā līmenī.

10. – 12. klašu skolēniem ir iespēja iesaistīties daudzveidīgās interešu izglītības nodarbībās (koris, vispārējā fiziskā sagatavotība, basketbols, volejbols, novuss, debašu klubs, politiklubs, u.c.).

Ar Pļaviņu vidusskolas piedāvātajiem padziļināto mācību priekšmetu komplektiem var iepazīties šeit.

Iesniegumus skolēnu uzņemšanai Pļaviņu vidusskolas 10. klasē varēs iesniegt no 2023. gada 22. jūnija līdz 14. jūlijam.
Dokumentu pieņemšana Pļaviņu vidusskolas kancelejā darba dienās no plkst. 8:30 līdz 11:30 un no plkst. 12:00 līdz plkst. 16:30.

Iesnieguma veidlapa šeit.

Uz drīzu tikšanos Pļaviņu vidusskolā, skolā ar skaistām tradīcijām, daudzveidīgām iespējām un atvērtu pārmaiņām!

Tikšanās ar uzņēmēju Jolantu Sirmo

30. maijā 3.b klasē viesojās uzņēmēja Jolanta Sirmā, kas savu uzņēmējdarbību saista ar mākslu. Viņa nodarbojas ar zīmēšanu, konfekšu pušķu gatavošanu un ar hennas mākslu. Mākslinieces radītie darbi ir zīmēti filigrāna tehnikā, tas liek aizdomāties, cik uzmanīgi, rūpīgi un pacietīgi ir zīmēts katrs darbs.

Lasīt vairāk