Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

10. klases skolēnu ekskursija

13. oktobrī 10. klases skolēni devās uz Rīgu. Vispirms apskatījām Rīgas Motormuzeju un uzzinājām par auto, moto un velo pirmsākumiem gan pasaulē, gan Latvijā. Apskatījām vēsturiskus un populārus mašīnu, motociklu modeļus.
Nākamā pietura bija izklaides centrs “Bowlero”, kur boulingā sacentāmies par balvām. Spēlējām iepriekš nedzirdētu spēli “Ačgārnais boulings”. Ačgārnajā spēlē boulings tiek papildināts ar dažādiem jautriem uzdevumiem, kurus izlozē, metot kauliņu un paņemot aktīvo vai radošo kartiņu ar uzdevumu, piemēram, ripini bumbu guļot uz vēdera, kā balerīna, caur kājām, ar ciet acīm un citi.
Ekskursiju noslēdzām ar kino vakaru, skatoties komēdiju “Muļķa nauda”.
Paldies par atbalstu vecākiem, projektam “Latvijas skolas soma” un Pļaviņu vidusskolai.

10. klases skolniece Viviāna Jaudzema

2.a klases latvisko sajūtu un garšu ceļojums “No grauda līdz maizei”

IMG-20231007-WA0039 IMG-20231007-WA0011

Oktobra lietainajā dienā Pļaviņu vidusskolas 2.a klases skolēni devās ekskursijā uz Cēsīm. Liepas pagastā sakoptā lauku sētā skolēnus sagaidīja sirsnīgās “Maizes māja” saimnieces. Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju skolēniem izbaudīt pīrāgu cepšanas procesu, iepazīt grauda ceļu līdz maizei, baudīt senās klēts burvību, mīklu minēšanu, piedzīvot tautas tradīciju spēku un izjust kopā būšanas prieku.
Cēsu novada iepazīšana turpinājās Ērgļu klintīs, kas ir visiespaidīgākās klintis Gaujas ielejā.
Mēs, 2.a klases skolēni, sakām PALDIES visiem, kas atbalstīja šo braucienu, mums bija iespēja iepazīt savu zemi – Latviju.

Programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātes 2022./2023. m. g. 2. semestrī

Ar programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātēm 2022./2023. m. g. 2. semestrī var iepazīties šeit.

Programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātes 2022./2023. m. g. 1. semestrī

Ar programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātēm 2022./2023. m. g. 1. semestrī var iepazīties šeit.

Muzeja un pētniecības centra “Latvieši pasaulē” nodarbība vidusskolēniem

16. decembrī Pļaviņu vidusskolas 10. – 12. klašu skolēni ar iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” atbalstu piedalījās muzeja un pētniecības centra “Latvieši pasaulē” organizētajā nodarbībā “Nyet, nyet, Soviet! Politiskie protesti un demonstrācijas ārpus Latvijas 1945–1991”, kuru vadīja muzeja speciāliste Danute Grīnfelde.
Grupu nodarbības uzmanības centrā bija trimdas latviešu politiskie protesti un demonstrācijas padomju okupācijas laikā. Vidusskolēni analizēja muzeja krājuma priekšmetus, fotogrāfijas un laikabiedru viedokļus, lai atrastu savas atbildes uz jautājumiem par protesta akcijām, to organizēšanas mērķiem, bet nodarbības beigās savus secinājumus rakstīja kā ieteikumus protesta akciju rīkotājiem.

Vēstures skolotāja Iveta Krastiņa

Programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātes 2021./2022. m. g 2. semestrī

Ar programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātēm 2021./2022. m. g. 2. semestrī var iepazīties šeit.

“Latvijas Skolas soma” aktivitātes 2021./2022.m.g. II semestrī

Otrais semestris izdevās ļoti produktīvs un iespaidiem bagāts. Visiem skolas audzēkņiem bija iespēja klātienē apmeklēt un piedzīvot kādu no norisēm, kā arī, ievērojot ierobežojumus, daudzas aktivitātes tika skatītas digitāli. Neliels ieskats klātienes norisēs.

Lasīt vairāk

 

Programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātes 2021./2022. m. g. 1. semestrī

Ar programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātēm 2020./2021. m. g. 1. semestrī var iepazīties šeit.

Koncertlekcija “Ziemassvētki apkārt pasaulei”

1 0Piektdien, 17.decembrī 2.klašu skolēniem bija iespēja noskatīties iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” ietvaros piedāvāto tiešsaistes koncertu “Ziemassvētki apkārt pasaulei”. Bērni tika iepazīstināti ar dažādu tautu Ziemassvētku tradīcijām, ēdieniem un dziesmām. Pasākumu vadīja dziedātājs Mikus Abaroņins, muzikālo pavadījumu spēlēja Arta Abaroņina (čells, kontrabass) un Jānis Miltiņš (klavieres).

Lasīt vairāk

Izrāde “Sapraši un nesapraši”

“Latvijas skolas somas” ietvaros decembra sākumā notika tiešsaistes Liepājas teātra izrāde “Sapraši un nesapraši” 1.a, 1.b, 3.a, 3.b klases kolektīviem. Izrādes autore Kintija Stūre, režisors Dmitrijs Petrenko.

Lasīt vairāk