Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ekoskolas Rīcības dienas 2022

Ar saukli “Mazas rīcības – liela ietekme” no 7. līdz 13. novembrim visā Latvijā norisinās Rīcības dienas. Šajā nedēļā tiek pievērsta sabiedrības uzmanība klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un vides piesārņojumam.

Lasīt vairāk

Ekopadomes pārstāvji 2022./2023. m. g.

5.b – Evita Pujāte
5.b – Līva Avotiņa
8.a – Dīns Berģis
8. b – Elija Muceniece
8. b – Marta Ozoliņa
8. b – Loreta Paļuga
8.b – Justīne Riekstiņa, Alita Paļuga (Ekopadomes vadītājas vietnieces)
8.b – Amanda Rudzīte (Ekopadomes vadītāja)
9.b – Arvis Daugavietis
10. – Kristiāns Ariāns Orniks

Direktores vietniece audzināšanas darbā – Jolanta Nīcgale
Direktores vietniece saimnieciskajos jautājumos – Santa Kupča
Sākumskolas skolotāja – Ilze Kunga
Ķīmijas un dabaszinību skolotāja – Iveta Briede
Vecāku pārstāve, laikraksta “Staburags” žurnāliste – Sandra Pumpure
Ekoskolas koordinatore – Sanita Fjodorova

Oktobris – Godīgās tirdzniecības mēnesis

Pirmo reizi Latvijā tiek atzīmēts Godīgās tirdzniecības mēnesis. Ikdienā patērējam pārtikas produktus, kuri aug tikai noteiktos klimata apstākļos. Ir grūti iedomāties mūsu dzīvi bez saldas šokolādes un gardiem apelsīniem. Taču šo un citu attīstības valstīs audzēto produktu tirdzniecība ne vienmēr ir taisnīga. Lauksaimnieki un amatnieki par savu darbu šajās valstīs nesaņem pienācīgu atlīdzību. Samaksa par izaudzēto vai saražoto parasti ir tik niecīga, ka nespēj nosegt ražošanas izmaksas un nevar nodrošināt cilvēcīgu iztiku. Lielākā peļņas daļa tiek dažādiem starpniekiem un izplatītājiem.

Lasīt vairāk

Dalība Ekoskolu apbalvošanas ceremonijā

20220913_142946

Otrdien, 13. septembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana. Šogad 94 izglītības iestādes saņēma prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp divām izglītības iestādēm tiks piešķirts Ekoskolu vēstnieka statuss, 52 – ieguva Latvijas Ekoskolas sertifikātu. Pļaviņu vidusskola devīto reizi ieguva Zaļo karogu. Mūsu skolu pārstāvēja 8b. klases skolniece Amanda Rudzīte un Ekoskolas koordinatore Sanita Fjodorova.

Lasīt vairāk

Ekopadome aicina piedalīties Vides dienās!

ara-izglitibas-diena-2022-a4 bisu-diena-2022-a4 bio-daudzveidibas-dienas-plakats-

Sīkāku informāciju skatīt šeit.

Zemes_stunda

Akcija “Silto džemperu diena”

17. februārī piedalījāmies akcijā “Silto džemperu diena”.
Telpās tika samazināta temperatūra.
Visi ieradās siltos džemperos.
Klases stundās tika veidoti plakāti, demonstrēti video, rīkotas debates, veicinot skolēnu informētību par problēmām un nepieciešamajām rīcībām, kas saistītas ar klimata pārmaiņām.

Vebinārs jauniešiem: Kā rakstīt dabas vārdā? Praktisks ievads vides žurnālistikā

jaunais-vides-reportieris

Sākot ar 16.02.2022. tiek uzsākts trīs vebināru cikls, kas paredzēts jauniešiem vecumā no 11-25 gadiem, kuriem interesē vide un mediji. Lai piedalītos nav obligāti jābūt Jauno vides reportieru programmas dalībniekam.
Pamatinfo par pirmo vebināru (par pārējiem info vēl sekos):
Vebinārs jauniešiem: Kā rakstīt dabas vārdā? Praktisks ievads vides žurnālistikā.
16. februārī plkst. 15.00-17.00, Zoom platformā

Lasīt vairāk

Silto džemperu diena

silto-dzemperu-diena-plakats-117. februārī Vides izglītības fonds aicina Latvijas izglītības
iestādes, uzņēmumus, pašvaldības, ģimenes un ikvienu vides draugu piedalīties ikgadējā akcijā 
“Silto džemperu diena”.

Akcijas mērķis ir izglītot sabiedrību par klimata pārmaiņām un veicināt videi un klimatam draudzīgākus paradumus. Silto džemperu dienā tradicionāli telpās tiek nedaudz samazināta temperatūra un visi tiek aicināti uzvilkt siltāku džemperi, šādā simboliskā veidā apliecinot atbalstu iniciatīvai.

Lasīt vairāk

Aicinājums piedalīties kulinārā meistarklasē Ziemassvētku noskaņās un iesaistīties diskusijā

Vai jūs esat kādreiz gatavojuši ēdienu tiešraidē kopā ar īstu šefpavāru? Ja nē, tad aicinām jūs šo sestdien, 18. decembrī pulksten 10:00, piedalīties Zoom meistarklasē kopā ar Renāru Purmali, lai mēs visi kopā, katrs savās mājās, pēc Renāra norādēm un receptēm pagatavotu dažādus ēdienus, ko likt uz svētku galda, brīvdienās vai jebkādās citās dienās.

Lasīt vairāk