Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Raksti ar atslēgvārdu: 2008/2009

Akcija „Drošā vasaras gumija”

Drošā vasaras gumija 1I.Krastiņa, LSKJ brīvprātīgā

Drošā vasaras gumija 2Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne (LSKJ) sadarbībā ar BMS – Baltijas Marketinga Serviss 2009.gada vasaras un rudens periodā projekta „Drošā vasaras gumija” ietvaros dažādu pasākumu laikā izglītos jauniešus par drošu seksuālo attiecību garanta – prezervatīva – nozīmību. Ikkatram būs iespēja iegūt informāciju par drošām un veselīgām seksuālajām attiecībām, piedalīties dažādās publiskās aktivitātēs, kā arī saņemt DUREX prezervatīvus.

Pirmais lielais pasākums, kurā mēs dalījām šos prezervatīvus, notika Aiviekstē 10. jūlija ballē. Tur bija daudz jauniešu, kuri tika izglītoti, kāpēc ir vajadzīgs prezervatīvs un no kā tas aizsargā. Mēs daudz stāstījām par to, ka prezervatīvs jālieto, lai nebūtu iespējama inficēšanās ar HIV/AIDS. Jaunieši bija ļoti ieinteresēti, nāca klāt un uzdeva jautājumus. Ir liels gandarījums par rezultātu, kaut gan no sākuma bija mazliet bail iet klāt cilvēkiem un iepazīstināt ar sevi un ar akcijas mērķi.

Otrais pasākums notika Pļaviņās 18. jūlija ballē. Arī šoreiz jaunieši bija ļoti atraktīvi, respektēja mūsu darbu. Skumji, ka bija ari tādi cilvēki, kuri skatījās uz mums ar nosodījumu.
Drošā vasaras gumija 3Drošā vasaras gumija 4
Šī akcija tika rīkota ar mērķi izglītot jauniešus par drošām seksuālām attiecībām un veidu, kā izvairīties no nevēlamas grūtniecības, seksuāli transmisīvām saslimšanām un citiem riskiem, kas saistīti ar seksuālām attiecībām. Akciju realizēja Ieva Krastiņa, Alise Jermakova un Linda Gregersone. Paldies visiem, kas atbalstīja šo akciju!

Uz tikšanos!

12. klašu beidzēju dokumenti

12. klašu beidzēji apliecības, sekmju izrakstus un sertifikātus par centralizētajiem eksāmeniem var izņemt skolas kancelejā. Kancelejas darba laiks: 8.30 – 11.00, 12.00 – 15.00, 15.30 – 17.00

Dokumenti tiks izsniegti tikai tiem, kuriem ir kārtībā aptaujas lapas.

Stipendiju konkurss

DPA logo12. klašu skolēniem bija iespēja iesaistīties stipendiju konkursā “Tev ir iespēja būt Pirmajam! Studē datorzinības – Informācijas tehnoloģijas!”, kuru rīkoja DPA un Latvijas izglītības fonds sadarbībā ar IZM. 3. jūlijā tapa zināms, ka vienu no 10 stipendijām ieguvusi mūsu skolas absolvente Laila Gutke!

Par stipendiju uzzināt var šeit.

Sveicam absolventus

PuķesSveicam mūsu 12., skolu absolvējot!

12.a klasi, audzinātāja Velta Rulle:
Uldi Borski, Dāvi Dzenīti, Kristapu Freimani, Sintiju Gabranovu, Kalvi Gredzenu, Agnesi Gromovu, Iritu Grozu, Lailu Gutki, Līgu Kozlovu, Mārci Kupču, Aneti Lasmani, Aleksandru Orlovski, Katrīnu Rulli, Andi Spuli, Arvi Stučku, Ilutu Vilandi, Dairi Zālīti, Evu Žildi.

12.b klasi, audzinātājs Māris Siliņš:
Aiju Bērziņu, Madaru Dūmiņu, Signi Gravāni, Kristīni Kaļvu, Līgu Langenfeldi, Sandri Ludbergu, Kristapu Medni, Tomu Mežapuķi, Pēteri Ņikiforovu, Ritu Ostruško, Margaritu Purvinsku, Renāti Smeķi, Ivetu Soņecu, Jurģi Stalažu, Anitu Šķinumu, Aivaru Upīti, Imantu Upīti, Jāni Zaikovu, Renāti Zaltāni, Kasparu Zaltānu.

12.c klasi, audzinātāja Tatjana Starčenko:
Andreju Koroļkovu, Aleksandru Kostinu, Olgu Maksimovu, Karīnu Maslobojevu, Vadimu Mežecki, Denisu Pogodinu, Jevgēniju Serdjukovu, Margaritu Sevastjanovu, Anatoliju Vasiļjevu.

Veiksmes Jums, pa lielākiem Dzīves ceļiem staigājot!

Sveicam mūsu 9. klašu beidzējus ar sekmīgu pamatizglītības iegūšanu un pirmo lielo izvēli – turpināt mācības vidusskolā vai mācīties kādam arodam!

9.a klase, audzinātāja Ilze Titova:
Inita Abitkina, Edgars Aizporietis, Zane Belostocka, Viesturs Dzenis, Evija Gulbe, Sandis Janovičs, Aivars Kravcovs, Kristīne Ludberga, Sandija Nereta, Toms Sirmais, Daiga Skrimble, Mārtiņš Šmits, Santa Upeniece, Jānis Upmalis.

9.b klase, audzinātāja Olita Onckule:
Anna Avotiņa, Toms Cišs, Vadims Čulkovs, Lelde Dudare, Toms Fišmeistars, Eva Gredzena, Anastasija Krasutina, Jogita Kupča, Agnese Laizāne, Jānis Norvaišs, Jānis Ozoliņš, Aleksandrs Patrijuks, Vitālijs Pužinskis, Kaspars Rūtiņš, Ralfs Utāns, Diāna Valdemāre, Lorena Višņakova, Karina Zagorska, Edgars Zaleskis, Matīss Zvejsalnieks.

9.c klase, audzinātāja Armanda Lasmane:
Anete Freija, Viktorija Garina, Zintis Glods, Linda Gregersone, Jevgenijs Grigorjevs, Jānis Gutkis, Alise Jermakova, Zane Kažus, Dace Kozlova, Ieva Krastiņa, Rolands Krastiņš, Inga Lakstīgala, Jānis Mežāks, Linda Milsone, Demjans Narubins, Imants Pielis,
Dana Ševčonoka, Jana Ševčonoka, Jānis Škapars, Toms Pēteris Upītis, Krista Vītola, Valters Ziners, Elīna Žukova.

9.d klase, audzinātāja Tatjana Zagorska:
Artems Hromenkovs, Sergejs Jeršeslavcevs, Veronika Koroļkova, Natālija Kostina, Aļona Krivašonoka, Maksims Sakovičs, Eleonora Stepanova, Nellija Trokša, Eduards Vepriks, Iļja Zaharcovs.

2009. gada 9. klašu izlaidums

Novada vēlēšanu spēle 2009

VēlēšanasViesturs Mauliņš

2009. gada 6. jūnijā Latvijā notiks gan Eiropas parlamenta, gan pašvaldību vēlēšanas. Tas nozīmē, ka šajā dienā vēlētāji ievēlēs gan deputātus, kas strādās Eiropas parlamentā, gan arī deputātus, kas strādās pašvaldībās. Pēc pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas Latvijā Pļaviņu novads ir viens no 109 novadiem, kurā apvienojušies Aiviekstes, Klintaines, Vietalvas pagasti un Pļaviņu pilsēta.

Otrdien, 26. maijā, skolā notika novada vēlēšanu spēle, ko organizēja skolas Politklubs.
Šādas skolas Politkluba organizētās vēlēšanu spēles nu jau kļuvušas par tradīciju pirms katrām novada, pašvaldību vai Saeimas vēlēšanām.
Balsu skaitīšanas rezultātā, vēlēšanu urnu atverot, tajā atradās 102 vēlēšanu zīmes.
Visvairāk balsu saņēma “Tautas partijas” saraksts – 34,
partijai “LPP/LC” – 29 balsis,
“Jaunais laiks” – 11 balsis,
“Pilsoniskā savienība” – 9 balsis,
“Zaļo un zemnieku savienība” – 6 balsis,
“Demokrāti.lv”, politisko partiju apvienība “Saskaņas Centrs”, LSDSP, partija “Visu Latvijai!” – 3 balsis,
“Sabiedrība citai politikai” – 1 balsi.

Paldies politkluba locekļiem par labi paveikto darbu, jaunsargiem par dotā uzdevuma izpildi un visiem, kas atnāca un nobalsoja!

Politklubs aicina visus balsot tiesīgos skolēnus un skolas darbiniekus aktīvi piedalīties novada vēlēšanās.

Logu nomaiņa Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolai

Iepirkuma līguma priekšmets: Logu nomaiņa Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolai
Identifikācijas numurs: ARMBPV/2009/03
Kontaktpersona: Vladimirs Samohins, t. 22005595.
Iepirkuma procedūras uzsākšanas datums 12.05.2009.
Paredzamais lēmuma pieņemšanas datums: 19.05.2009.
Paredzamā līgumcena: līdz 8500 Ls.
Līgums noslēgts ar SIA „Simols”. Līgumcena: 5041,00 Ls Ls.

Apsardzes signalizācijas sistēmas ierīkošana Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolai

Iepirkuma līguma priekšmets: Apsardzes signalizācijas sistēmas ierīkošana Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolai
Identifikācijas numurs: ARMBPV/2009/02
Kontaktpersona: Vladimirs Samohins, t. 22005595.
Iepirkuma procedūras uzsākšanas datums 08.05.2009.
Paredzamais lēmuma pieņemšanas datums: 15.05.2009.
Paredzamā līgumcena: līdz 4000 Ls.
Līgums noslēgts ar SIA „Aligva”. Līgumcena: 2999,27 Ls.

Pamatskolēnu zinātniski pētniecisko darbu lasījumi

23. aprīlī Aizkrauklē notika pamatskolēnu zinātniski pētniecisko darbu lasījumi bioloģijā, kuros piedalījās 9.b klases skolnieces Lelde Dudare ar darbu “Aizsargājamās ziedaugu sugas Latvijas rezervātos”, Lorēna Višņakova, Diāna Valdemāre ar darbu “Orhidejas Latvijā – to izplartība un aizsardzība”. (Sk. konsultante V. Siliņa). Abi darbi ieguva 2. vietu.

Vizuālās un lietišķās mākslas konkurss

Vizuālās mākslas olimpiāde 2009Vizuālās mākslas skolotāja Aija Rogāle

„Ar vilciņu Rīgā braucu…”- ar šādu nosaukumu 2008./2009. m.g. IZM VJIC rīkoja bērnu vizuālās un lietišķās mākslas konkursu, gatavojoties X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.
Mūsu skolas vizuālās mākslas pulciņa bērni gleznoja savas fantāzijas par vilciņu kā rotaļlietu, kā to piedāvāja konkursa nolikums, un sūtījām 7 darbus uz Aizkraukli, kur rajona darbi tika vērtēti un noteikti pretendenti Zemgales novada posmam.
Vilciņš
Rajona kārtai kā labākie no skolas tika izvirzīti Diānas Pauniņas (4.b), Paulas Lambergas, Dmitrija Samuļa, Mārtiņa Smilgāja un Jurija Djukareva (visi-2.a) gleznojumi, bet Zemgales novada kārtā piedalījās un diplomus un dāvanas saņēma Mārtiņš Smilgājs un Dmitrijs Samuļs. Šo divu zēnu darbus līdz ar citiem Latvijas labākajiem „vilciņiem” varēs apskatīt tirdzniecības centrā „Spice” Rīgā no 17 aprīļa līdz 7.jūnijam – tā pastāstīja konkursa organizatori.
Prieks par mūsu skolēnu sasniegumiem!
(Vai Jūs zināt, kā izskatās rotaļlieta – vilciņš?)

Interaktīvās tehnoloģijas Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolai

Iepirkuma līguma priekšmets: Interaktīvās tehnoloģijas Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskolai
Identifikācijas numurs: ARMBPV/2009/01
Kontaktpersona: Vladimirs Samohins, t. 22005595.
Iepirkuma procedūras uzsākšanas datums 09.04.2009.
Paredzamais lēmuma pieņemšanas datums: 16.04.2009.
Paredzamā līgumcena: līdz 10000 Ls.
Līgums noslēgts ar SIA „Creative Business Solutions”. Līgumcena: 5440,00 Ls.