Pētījumi liecina, ka tumšā šokolāde uzlabo atmiņu, spēju koncentrēties, reakcijas laiku un problēmu risināšanas prasmes, palielinot asins plūsmu uz smadzenēm. Tā ir labvēlīga ne tikai sirds veselībai, bet arī absorbē UV gaismu, aizsargājot un uzlabojot ādu. Vai patiešām tā ir? To noskaidrot 2018.gada 9. maijā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros devās 6.a klase, apmeklējot radošo šokolādes darbnīcu un šokolādes muzeju. Šokolāde tāfelītēs un bumbiņās, melna, balta un rozā, šokolāde silta un šokolāde ar 100 gadus garu vēsturi. Konfektes, zefīri un šokolādes pupiņas- visu nevar pat uzskaitīt! Un vēl fakti, fakti, fakti- kakao koku augļus var novākt 2 reizes gadā. No viena koka, vienā vākšanas reizē ir apmēram 50 pākstis – vienā pākstī vidēji ir ap 30-50 kakao pupiņām. Lai iegūtu nepilnus 100 gramus šokolādes, ir nepieciešamas 50 pupiņas. Un kur nu vēl pats šokolādes gatavošanas process, ap kuru vienmēr ir virmojis noslēpumainības plīvurs! “Laimas” šokolādes muzejā šokolādi var izbaudīt ar visām maņām – ieraudzīt, sagaršot, sadzirdēt un sajust. Mums patika un garšoja! Dienas noslēgumā aktīvi izkustējāmies pirmajā 1600 m2 plašajā batutu parkā Latvijā- izmēģinājām vienīgo un lielāko batutu platformu, trīs porolonu baseinus ar dažādām aktivitātēm, staigāšanu un cīnīšanos vienam ar otru ar mīkstajiem elementiem, kāpelēšanas sienu, arī platformu triku veikšanai! Ko ieguvām? Labu noskaņojumu un neaizmirstamu pieredzi, saldas dāvanas un kopā būšanas prieku!
6.a klase