Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Tikšanās ar sporta žurnālistu, LTV “Rīta Panorāmas” moderatoru Raimondu Gekišu

Kad 5. aprīlī “Rīta Panorāmas” vadītāji sveica savu kolēģi Raimondu Gekišu dzimšanas dienā, viņš atradās Pļaviņās un tika uzaicināts paviesoties savā skolā. Raimonds ir 2010. gada absolvents un labprāt piekrita pastāstīt par savu karjeras izaugsmi un pašreizējo darbu 12. klases skolēniem. Laiks sarunā pagāja nemanot, jo Raimonda profesionālā runas prasme un stāstījums aizrāva visus klausītājus, bet īpaši tos, kas interesējas par sportu.

Kad, skolotājas Ivetas Krastiņas sagatavots, Raimonds devās uz Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti, lai piedalītos valsts posma politikas olimpiādē, tad vēl nenojauta, ka atrastā un iegūtā informācija par studiju iespējām šajā mācību iestādē būs noteicošā turpmākajai profesijas izvēlei. Trīspadsmit gadu laikā, kopš, kā Raimonds minēja, “sēdējis skolas solā”, ir bijuši gan apņēmības pilni gadi, studējot žurnālistiku, gan pacietība un izturība pārbaudīta, rakstot publikācijas gan žurnālā “Sports”, gan “Sporta Avīzē”. Apstākļu sakritība un veiksme jeb, kā pats Raimonds teica, “gluži kā Maximas uzlīmes savāktie karmas punkti,” ir palīdzējusi nonākt televīzijā- vispirms 2017. gadā raidījumā “Sporta studija” un pašlaik Latvijas televīzijā, kad jādodas uz dažādiem sporta pasākumiem, jāintervē sportisti un ēterā jāvada paša montētas un apkopotas sporta ziņas.
Visas sarunas laikā Raimonds uzsvēra, ka lepojas gan ar Pļaviņām, gan ar fantastiskajiem Pļaviņu cilvēkiem, gan dzimto skolu un skolotājiem. Savā pieredzē viņš ir nonācis pie secinājuma, ka “zināšanas un mācīšanās ir spēks”, ka cilvēks, kas nepārtraukti papildina savas zināšanas un prasmes var justies daudz brīvāks, neatkarīgāks un šis ieguldījums sevī vienmēr atmaksājas.

Raimonds savu karjeru ir veidojis, koncentrējoties uz to, ka ir vēlējies būt saistīts ar sportu. Tas ir noticis, un šobrīd, pēc iegūtā bakalaura un maģistra grāda, viņš sevi pilnveido, ne tikai studējot doktorantūrā, bet arī izmēģinot spēkus filmu veidošanā, protams, tas viss ir saistīts ar un par sportu.

Vēl esot vidusskolā un trenējoties biatlonā pie skolotāja Jāņa Eiduka, Raimonds sapņoja par nokļūšanu olimpiādē, un, kā zināms, sapņi mēdz piepildīties. Atliek vien novēlēt, lai Pekinas olimpiskās spēles nav vienīgās, kur Raimonds var pierādīt savu žurnālista profesionalitāti. Stāstot par šo pasākumu, protams, neizpaliek pandēmijas laika ietekmes raksturojums, taču tālajā Ķīnā īpašs mirklis esot bijis satikšanās ar mūsu skolas 2005. gada absolventu Valtu Eiduku, tātad – savējo.

Kā nonākt līdz mērķim? Raimonds saka, ka vienotas receptes nav, bet nekas nenotiks, ja nebūs vēlmes iet uz priekšu, kļūt neatlaidīgam, būt gatavam, ka ir jāpārdzīvo zaudējumi, neērtas situācijas, bet nav jābaidās meklēt citas iespējas, lai iegūtu to, kas iecerēts. Reizēm ir jāriskē, protams, ievērojot morālā kompasa signālus. Cilvēks vēlas sev māju, bet kādā veidā viņš pie tās mājas nokļūst? Var nopelnīt naudu un to nopirkt – iegūt to, ko vēlas īsā laikā, bet lielāks gandarījums būs tad, ja māju cels pats, izdzīvojot visas tās tapšanas stadijas. Tad arī būs lielāka vērtība. Tā ir arī ar profesionālo karjeru. Galvenais ir saprast virzienu un jomu, kādā ir vēlme strādāt, tad soli pa solim, sevi pilnveidojot un izmantojot iegūtas zināšanas un pieredzi, kāpt pa karjeras kāpnēm, lūkojoties, kur un kad var vēl papildināt savu profesionalitāti.

PALDIES RAIMONDAM PAR VĒRTĪGAJĀM ATZIŅĀM UN SIRSNĪGO SARUNU!
12. klases vārdā – audzinātāja Silga