Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

10-to iesvētības 2009

Pirmdiena…
Šodien ir sākusies 10-to klašu iesvētību nedēļa.
10-tajiem bija jāierodas apģērbā, kas atspoguļo bērnības dienas, līdzi ņemot rotaļlietu. Šī bija pēdēja diena, kad viņi varēja justies pavisam nenopietni un bērnišķīgi, jo turpmāk skolas dzīvē viņiem būs jābūt daudz atbildīgākiem un jāstājas pretī dažādām grūtībām.

Atgādinājums!
Otrdien, 6.oktobrī – SPORTA DIENA!

10-to klašu skolēniem jāierodas zilā apģērbā.

16:00 – spēka pārbaudījumi. Ierasties apģērbā, kuru nav žēl smērēt. Līdzi ņemt sausas (maiņas) drēbes.

Līga, Evita


Vairāk bildes būs iespēja redzēt piektdienas noslēguma pasākumā
__________

Otrdiena

Šodien 10-to klašu skolēniem bija jāierodas zilā apģērbā, jo šī krāsa simbolizē gudrību, atklāsmi, uzticību un pastāvību. Blakus skolai šalc Daugava un arī skolas žetons ir zilā krāsā.

Pēcpusdienā notika fizisko aktivitāšu pārbaudījumi, kuros 10-tajiem bija jāpārvar dažādi šķēršļi – jālien pa dubļiem, jālec pāri barjerām, jāveic vingrojumi u.c. Kā tas izskatās bildēs, redzēsiet piektdienas noslēguma pasākumā.

Skolēni bija gandarīti par paveikto un vienojās kopējā dziesmā.

Atgādinājums! Trešdien, 7.oktobrī – Zinību diena!

10-to klašu skolēni ierodas izlozētās profesijas apģērbā.

__________

Trešdiena

Šī diena bija Zinību diena! Skolēnu zināšanas pārbaudīja testa veidā – ar jautājumiem par skolu, mācību vielu un vienkāršiem atjautības jautājumiem. Tāpat 10-tajiem bija iespēja iejusties kādā tēlā,- viņiem bija jāierodas paša izlozētās profesijas apģērbā. Gan skolēni, gan skolotāji šīm pārvērtībām sagatavojās ļoti radoši.

Atgādinājums!
Ceturtdien, 8. oktobrī – Izturības un jautrības diena!

Sākums 18:00. 10-tie ierodas apģērbā, kuru nav žēl smērēt, un pulcējas pie skolas parādes durvīm.

__________

Ceturtdiena

Ekskluzīvā diena! 10-tie izbaudīja vislabāko frizieru pakalpojumus, nobaudīja gardākās maltītes, no visas sirds izdejojās, degustēja labāko ābolu šķirnes, viesojās labākajā tetovēšanas salonā Pļaviņās, un darīja vēl daudz citas interesantas lietas.

__________

Piektdiena

Iesvētību nedēļas noslēguma diena! 10-tajiem vajadzēja sarūpēt priekšnesumu par to, kā viņiem ir gājis Iesvētību nedēļā. Abu klašu priekšnesumi bija ļoti radoši un aizraujoši.
Tāpat arī 10-tajiem bija jāskaita zvērests, un jāapliecina zvēresta noteikumu ievērošana ar parakstu.

__________

Manuprāt, 10to iesvētības un noslēguma pasākums bija ļoti jauks. Nezinu, kas to aranžēja un menedžēja, bet man patika. Noslēguma bilžu galerijā, ko rādīja 10tie, daži zīmējumi uz skolēnu ķermeņa daļām bija nepiedienīgi,- to vajadzēja caurskatīt, pareizāk sakot, tajā laikā, kad zīmēja, to nepieļaut.
Pasākums izdevies, un no manas puses visiem paldies par ieguldīto darbu. Lai veicās!
Vladimirs Samohins

Iesvētīšana, kopumā ņemot, bija interesants pasākums, bagāts ar dažādiem pārbaudījumiem visas nedēļas garumā. Man kā audzinātājai patika, ka vajadzēja kopā ar klasi veikt uzdevumus, kas man ļāva vairāk iepazīt klasi. Šajā nedēļā man liekas, ka klase vairāk saliedējās, kļuva draudzīgāki.
Paldies vienpadsmitajiem par ieguldīto lielo darbu nedēļas garumā.
10.a klases audzinātāja Olita Onckule