Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Hokejs. Latvija. Veiksme.

Hokeja elpa maijā pārņem visu pasauli un Latvija joprojām lepojas ar savas valstsvienības pagājušā gada Pasaules čempionāta panākumiem, kad iedzīvotāji pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai sagaidītu mūsu hokejistus – bronzas medaļu ieguvējus.

Šogad Pasaules čempionāts notiek Čehijā, bet mēs tepat Pļaviņās jau noskaņojamies, lai sekotu hokeja spēlēm un justu līdzi. Pagājušā gadsimta 70. – 80. gados arī Pļaviņās bija sava hokeja komanda, kas guva ievērojamus panākumus dažāda mēroga sacensībās, bet šobrīd skolas bibliotēkā ir iespēja apskatīt ne tikai ar hokeja tematiku saistītas grāmatas, bet arī dažādus atribūtus, balvas, medaļas, ripas, ko izstādei ir iedevis Rodrigo Laviņa hokeja skolas un hokeja kluba “Baltu Lūši” treneris Sandis Mežaraups. Viņš 9. maijā viesojās arī mūsu skolā un stāstīja gan par hokeja spēles vēsturi, gan par trenera darbu, gan par hokejam nepieciešamajām prasmēm un zināšanām, gan par veselīgu dzīvesveidu, lai sportā panāktu maksimāli labus rezultātus.

Visvairāk jautājumu tikšanās laikā bija 1. un 2. klašu skolēniem, kuriem, kā viņi paši atzina, ļoti patika apskatīt Sanda iegūtās medaļas un kausus, redzēt, kādas izskatās īstas hokejista slidas un nūja, klausīties stāstījumu. Skolēni uzzināja, ka kādreiz hokeju spēlēja bez ķiveres, kādi ir hokeja spēles noteikumi, cik smaga ir hokejista soma, cik liela un droša ir hokejista forma, ka hokejists laukumā atrodas ne vairāk kā 45 sekundes. Pēc tikšanās skolēni novēlēja Sandim mācīt hokejistus tā, lai viņa komandai veiktos un tā vienmēr uzvarētu.

Paldies par atbalstu pasākuma organizēšanā skolotājām – Sanitai Fjodorovai un Ilzei Kungai.

Priekšzināšanas par hokeju ir gūtas, daži interesanti fakti uzzināti, nu atliek vien sekot spēlēm un turēt īkšķus par Latvijas valstsvienību! Pirmā spēle hokeja spēle 11. maijā ar Poliju plkst.17.20, bet pēc spēles , plkst. 22.00 jāseko Eirovīzijas gaitai, kurā pēc 8 gadu pauzes Latvijas dziedātājs Dons ar savu dziesmu “Hollow” iekļuvis finalā. Vēlēsim veiksmi gan hokejistiem, gan Donam!

Lai skaistiem mirkļiem piepildīta arī maija otrā svētdiena, kad samīļosim, pieminēsim un teiksim pateicības vārdus savām māmiņām, vecmāmiņām…

Bibliotekāre Silga