Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Tikšanās Pļaviņās – Latvijas armijas šūpulī

Novembris ir mūsu Latvijas svētku mēnesis, kad svinam savas valsts dzimšanas dienu, tas ir laiks, kad Lāčplēša dienā un Melnās kafijas vakarā pieminam Brīvības cīņās kritušos karavīrus.
9.b klase 6. novembrī piedalījās Klintaines bibliotēkas organizētajā pasākumā “Tikšanās Pļaviņās – Latvijas armijas šūpulī”, kurš norisinājās ēkā, kur 1919. gadā Brīvības cīņu jeb Neatkarības kara laikā atradās Austrumu frontes štābs un ģenerālis Jānis Balodis uzņēmās Latvijas Nacionālās armijas virspavēlniecību.
Ar skolotājas Silgas Stučkas palīdzību bijām sagatavojuši priekšnesumu, kura programmu veidoja latviešu tautas dziesmu lasījums un dziesmas “Div’ dūjiņas gaisā skrēja” Dāvja Cimzes apdarē un Zigmāra Liepiņa komponētā “Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas”.
Pasākuma laikā ieskatu par Latvijas vēsturi sniedza skolotāja un mūsu klases audzinātāja Iveta Krastiņa, bet pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns dalījās atmiņās par sava “veconkuļa”, Lāčplēša kara ordeņa kavaliera un, savulaik arī Pļaviņu vidusskolas skolotāja, Pētera Lapaiņa, dzīves stāstu.

9. b klases skolniece Justīne Riekstiņa