Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skola svin 105. dzimšanas dienu!

Noķēru aiz astes to mirkli,
Kad smaids lūpu kaktiņos mīt
Un turēju rokā, lai neaizbēg,
Lai vējā lidinās un plivinās tepat… (Edīte Visocka)

Laikā, kad savā pilnbriedā ābeļu vainagi zied, bet dobēs uzplaukst tulpju, narcišu un īrisu krāsainās galvas, mūsu skola svin savu 105. jubileju.

Ar svētku nedēļas pirmdienu ikkatrs skolēns, darbinieks vai skolas viesis var izsekot skolas vēstures gaitai, noskatoties dažādu laiku fotogrāfiju slīdrādi.

Viena no sirsnīgākajām skolas tradīcijām – pieminēt mūžībā aizgājušos skolotājus, tādēļ otrdien skolotāji devās uz tuvējām kapsētām, lai noliktu ziedus un teiktu paldies saviem kolēģiem, kuri uz skolas rosību nolūkojas no mākoņa maliņas. Tā ir cieņas izrādīšana katram, kas atstājis kādu gabaliņu savas sirds skolas dzīvē.

Savukārt trešdien, 17. maijā, uz skolas literārā žurnāla “Solis” atvēršanas mirkli svinību zālē tika aicināti šī izdevuma autori, veidotāji un atbalstītāji. Šogad kopā ir sanācis plats un neparasts “Solis”, jo šo numuru veido 25 autoru dažādu žanru darbi. Tik plašs literāro žanru klāsts kā 105. jubilejas izdevumā vēl nav bijis. “Solī” var atrast dzejoļus, literārās pasakas, stāstus, miniatūras, eseju ciklu un romāna fragmentu, publicistiskā stila darbus, arī veltījumus skolas dzimšanas dienai un ļoti personiskas atzīšanās. Žurnālu krāsaināku padara 12. klases skolnieces E. Visockas veidotās ilustrācijas. Ejot līdzi mūsdienu tehnoloģiskajam laikmetam, ir padomāts arī par izdevuma elektronisko versiju, ko var skatīt šeit.

Pasākuma radošo noskaņu kokles skaņās izspēlēja folkloras kopas meitenes skolotājas Kristīnes Rulles pavadībā. Katrs “Solī” publicētais autors dāvanā saņēma zīmuli ar skolas jubilejas logo. Paldies visiem, kas palīdzēja tapt literārajam žurnālam!

Ar tauriņa vieglumu šodien skrien domas.
Pret tevi plaukst vaļā pats gaišākais prieks.
Lielai laimei citreiz maz vajag – iet pa dzīvi un satikties!

Pļaviņu vidusskolas 105. dzimšanas dienas nedēļā nozīmīgākie pasākumi notika nedēļas nogalē, lai kopā pulcētu skolēnus, skolotājus, skolas darbiniekus, absolventus, atbalstītājus, draugus un sadarbības partnerus.

18. maijā skolas jubileju svinēja skolēni, kuri klausījās un vēroja viesmākslinieku uzstāšanos, baudīja svētku kūku un varēja izballēties diskotēkā skolas svinību zālē. Kārtīgi izballēties sākumskolas skolēniem palīdzēja deju grupas “Crystal” meitenes un vadītāja T. Zagorska – Udaļcova. Šis pasākums bija kā iesildīšanās pirms lielajām svinībām.

20. maija pēcpusdienā bijušie un esošie skolas darbinieki, absolventi, skolotāji un viesi tikās pasākumā ar vienojošu moto “Brīnišķīgā satikšanās”. Jau no plkst. 15.00 bija iespējams apmeklēt un izstaigāt skolas telpas, pakavēties atmiņās izstādē par skolas vēsturi vai vērot slīdrādi pirmā stāva foajē. Par skolas dzīvi toreiz un tagad vēstīja arī video filma, kuru varēja noskatīties noteiktās stundās. Plkst. 19.00 skolas sporta zālē gan lūgtajiem viesiem, gan dažādu gadu absolventiem un darbiniekiem skanēja koncerts, kurā piedalījās šī gada konkursa “Dziedošā klase” laureāti, skolas ansamblis un koris, 4.b klase, raitu deju soli rādīja sākumskolas tautisko deju kolektīvs un jauniešu deju kolektīvs “Daugaviņa”, 12. klases sportiskākie skolēni demonstrēja vingrojumu kompleksu, bet savu stāstnieka talantu atklāja 5.klases skolnieks Kristofers Kalniņš. Neizpalika arī nu jau par tradīciju kļuvušais skolas dziedošo skolotāju priekšnesums.

Koncerta laikā laba vēlējumi tika saņemti no Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas, Aizkraukles novada priekšsēdētāja Leona Līduma, Pļaviņu apvienības vadītāja Andra Ambaiņa un sadarbības partneriem: PII “Jumītis”, “Pepija” un JISC “Ideja”, Pļaviņu Mākslas skola, Pļaviņu Mūzikas skola, Sēlijas Sporta skola, Pļaviņu kultūras centrs un Pļaviņu bibliotēka.

Pēc svinīgā koncerta skolas iekšpagalmā notika kopīga fotografēšanās, skolas dārzā tika iestādīta ābele, bet atcerēties skolas gadus un satikt bijušos skolas biedrus neformālā gaisotnē varēja vakara gaitā pie galdiņiem vai dejojot sporta zālē “Zegevaldes trio” muzikālajā pavadījumā.

Uz tikšanos citugad ziedu laikā skolā pie Daugavas!