Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkursa “Gribu būt mobils!” fināls

8.b klase jau septembra mēnesī pieņēma izaicinājumu un, izveidojot 4 komandas, piedalījās CSDD organizētajā konkursā “Gribu būt mobils!” 2022./2023. gada konkursa moto bija “Iebrauc ceļu satiksmē!”

Konkurss norisinājās 14. reizi un šogad tajā startēja 1585 skolēni, veidojot 316 komandas no 7 Latvijas reģioniem, demonstrējot gan katra skolēna sniegumu, gan saliedētas komandas spēku.

Mūsu klases komanda “Drošās ceļinieces” neklātienes kārtā izcīnīja tiesības doties uz pusfināla sacensībām, kur ieguva 1. vietu, tādējādi nodrošinot tiesības piedalīties fināla sacensībās.

28. martā devāmies uz fināla sacensībām, kuras norisinājās Rīgas motormuzejā. Finālā bijām 7 komandas no dažādām Latvijas skolām – Talsu Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes 2. vidusskolas, Strautiņu pamatskolas, Ventspils 1. pamatskolas un Rīgas Franču liceja. Savas zināšanas komandā un individuāli pierādījām un parādījām veicot testa uzdevumu, minējām burtu rēbusu, uzstādījām pareizās ceļa zīmes uzdevumu grāmatā, kā arī prezentējām mājas darbu – pētījumu par ceļu satiksmes sistēmu, kuru veido un tajā mijiedarbojas cilvēks, vide un transportlīdzekļi. Analizējām “melnos punktus” mūsu pilsētas satiksmē un piedāvājām risinājumu situācijas uzlabošanai.
Konkursa starplaikos ar interesi iepazinām Rīgas motormuzeja ekspozīciju.

Vienmēr satraucoši ir gaidīt rezultātu paziņošanu, bet īpaši liels prieks, ja izcīnīta uzvara. Esmu patiesi lepna par Alitas un Loretas Paļugu, Justīnes Riekstiņas, Ramonas Ivanovas un Elijas Mucenieces sniegumu visa konkursa norises laikā, jo meitenes strādāja ar lielu atbildības un pienākuma apziņu un izcīnītā 3. vieta un 500 EUR naudas balva ceļojumam ir godam nopelnīta. Sīvā cīņā piekāpāmies vien pirmās vietas ieguvējiem no Strautiņu pamatskolas un otrās vietas ieguvējiem – Talsu Valsts ģimnāzijas komandai.

Liels paldies arī meiteņu ģimenēm, kuras atbalstīja un ne vienu vien vakara stundu pavadīja sarunās par satiksmes noteikumiem, ceļa zīmēm un drošu satiksmi!

Pļaviņu vidusskolas 8.b klases audzinātāja Iveta Krastiņa