Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ekoskolu Ziemas forums 2023

IMG-20230302-WA0024

Pulcējot dalībniekus no Latvijas Ekoskolām, Valmierā no 24. līdz 26. februārim notika Ekoskolu Ziemas forums 2023.
Foruma intensīvā trīs dienu programma deva lielisku iespēju dalībniekiem apgūt jaunas zināšanas un prasmes nodarbībās un darbnīcās par vides aizsardzību, klimata pārmaiņām, pārtikas sistēmu, kā arī tika iegūta komandas saliedēšanas pieredze.

Foruma laikā jaunieši piedalījās hakatonā, kur uzdevums bija definēt vides problēmu un ar mentoru palīdzību rast idejas problēmas risināšanai. Amandas un Alitas komandas izvirzītā problēma bija, kā samazināt radīto atkritumu apjomu un resursu patēriņu, kā izmantot depozīta traukus vasaras festivālos, koncertos. Loretas komanda problēmas par pārtikas pārmērīgo patēriņu risinājumu atrada, attīstot ideju par komposta veidošanas iespējām.

Foruma organizatori rūpējās arī par foruma dalībnieku atpūtu. Visiem bija iespēja iepazīties un vērot izklaidējošā Vidzemes augstskolas improvizācijas teātra “ViAGars” uzstāšanos, izvingroties rīta rosmē kopā ar “Valmiera Glass VIA” basketbolistiem un izkustēties noslēguma ballītē ar grupu “Džentelmeņu špagats.”

Atskatoties uz iespaidiem, Amandai Rudzītei, Alitai Paļugai un Loretai Paļugai ir liels prieks par iegūtajām zināšanām un pieredzi. Dalība pasākumā bija lielisks veids, kā iepazīt citus jauniešus un diskutēt par aktuālām vides problēmām. Meitenes atzīst, ka uz forumu noteikti brauks vēlreiz, ja tāda iespēja būs!

Aicinām arī mūsu skolas skolēnus piedomāt par savas rīcības sekām un saudzēt pasauli, kas ir mums apkārt!

Ekopadomes vadītāja Amanda Rudzīte