Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Turpinot sportiskās tradīcijas. Olimpiskā diena 2022

Turpinot ikgadēju tradīciju, arī šogad Pļaviņu vidusskolas skolēni un skolotāji piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētajā Olimpiskajā dienā. Šī diena tika atklāta skolas stadionā ar svinīgu Olimpiskā karoga pacelšanu un veiksmes vēlējumiem, klātesot visam skolas kolektīvam. Pirms sacensībām un stafetēm iesildījāmies ar Olimpiskās dienas vingrojumu kompleksu, pievienojoties Vislatvijas vingrotāju saimei.

Klases sacentās 12 daudzveidīgās aktivitātēs, kurās ikviens varēja parādīt savu sportisko garu, erudīciju un zināšanas. Sacensību nolikumā sporta skolotāja Ilva Aleksejeva un Jānis Eiduks arī šogad iekļāva gan discipilīnas, kurās skolēni demonstrē veiklību, precizitāti un citas sportiskās prasmes, gan disciplīnas, kas veicina sadarbību un klases saliedētību. Olimpiskās dienas norisi kopā ar sporta skolotājiem nodrošināja 12. klases skolēni. Tradicionāli pirmklasnieki šajā dienā piedalījās ārpus konkurences, aktīvi sportojot, skatoties un mācoties no lielākajiem skolasbiedriem.

Sīvas cīņas notika virves vilkšanas, pretstafetes, bizes pīšanas un tāllēkšanas disciplīnās, lēkšanā ar lecamauklu un dažadās veiklības stafetēs. Īpaši spraigas cīņas norisinājās strītbola laukumā, kur par labākās komandas titulu cīnījās 8.-11. klašu komandas.

Šogad Olimpiskā diena sakrita ar Zemes dienu, tādēļ vienu no aktivitātēm, akcentējot klimata pārmaiņu radīto seku ietekmi uz planētas ilgtspēju, sagatavoja ekoskolas komanda. Aktivitātē “Es māku šķirot” klases centās parādīt ne tikai ātrumu, bet arī zināšanas, kā pareizi šķirot atkritumus.

Ātrākās, veiklākas un erudītākās klases trijās vecuma grupās (2.-4. klases, 5.-7. klases, 8.-11. klases) saņēma spēka kliņģerus un diplomus, visas klases saņēma pateicības par piedalīšanos un saldos pārsteigumus spēka un enerģijas atgūšanai.

Saulainā diena gan maziem, gan lieliem bija kopābūšanas prieka un sportiska azarta piepildīta. Olimpiskā dienas izskaņā skolēni apstiprināja, ka Pļaviņās sportot ir stilīgi.

Jolanta Nīcgale,
Pļaviņu vidusskolas direktores vietniece audzināšanas darbā