Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Tikšanās ar Dinu Gailīti

Ikviena demokrātiska valsts lepojas ar savu konstitūciju jeb valsts pamatlikumu.
Latvijas valsts konstitūcijas apzīmēšanai speciāli radīts vārds – “satversme”. To darinājis viens no jaunlatviešu kustības līderiem Atis Kronvalds, pamatodams jaunvārda “satversme” izveidošanu ar to, ka “cilvēki tādēļ pieņēmuši likumus, lai tiem būtu vajadzīgā laikā, kur patverties, lai tiem būtu tversmes.”

LR Satversmi 1922. gada 15. februārī pieņēma pirmais tautas ievēlētais likumdevējs Latvijā Satversmes sapulce un tā stājās spēkā 1922. gada 7. novembrī, kad uz pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā 1. Saeima.
Latvijas republikas Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija uzsākusi Satversmes simtgadei veltīto izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”. Tās ietvaros Satversmes vēstneši – juristi – gada garumā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā.
21. aprīlī ar savu vēstījumu stiprināt Satversmē noteiktās vērtības, lai nodrošinātu demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti arī nākotnē, viesojās žurnāla Jurista Vārds galvenā redaktore Dina Gailīte.
Paldies mūsu skolas 1992. gada absolventei Dinai Gailītei par tikšanos!