Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Uzņēmējdarbības skola

Šajā mācību gadā Biznesa augstskolas Turība projektā “Uzņēmējdarbības skola” piedalās Pļaviņu vidusskolas 10. klases skolēni. Tā mērķis ir sniegt iespēju vidusskolēniem iegūt praktiskas zināšanas no pieredzējušiem dažādu profesiju pārstāvjiem, kuri iedvesmo, lai veicinātu interesi un izpratni par uzņēmējdarbības uzsākšanu un veiksmīgu īstenošanu, kas nākotnē pozitīvi ietekmēs reģionu ekonomiku un kopējo tautsaimniecību. Kopumā projektam pieteikušies ap 300 vidusskolēniem no vairāk kā 50 skolām visā Latvijā – Rīgas, Ķekavas, Iecavas, Vecumniekiem, Jelgavas, Dobeles, Nīgrandes, Kalnciema, Talsiem, Kuldīgas, Ventspils, Priekules, Nīcas, Liepājas, Valmieras, Balviem, Pļaviņām, Rudzātiem, Rēzeknes, Daugavpils un Alūksnes.

Pirmajā semestrī jau ir notikuši trīs nodarbību cikli. Projekta atklāšanā, kura notika 26. oktobrī, Biznesa augstskolas Turība rektors Aldis Baumanis iedvesmoja, ka krīzes laiks ir arī iespēju laiks un ir jābūt gudriem, lai tās pamanītu un īstajā laikā realizētu. Pirmajā nodarbībā “Uzņēmējs no nulles” Zane Driņķe, Biznesa augstskola Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne, komunicējot ar vidusskolēniem, noskaidroja, ka jauniešiem jau ir izveidojusies vīzija un var just, ka ir domāts par uzņēmējdarbības uzsākšanu.

26. novembrī Biznesa augstskolas Turība īstenotā projekta Uzņēmējdarbības skola otrajā lekciju dienā ar tēmu “Mazo detaļu lielā nozīme” vidusskolēnus uzrunāja uzņēmēja Marika Ģederte un Tokijas olimpisko spēļu basketbola čempionu treneris, basketbola kluba Biznesa augstskola Turība galvenais treneris Raimonds Feldmanis, sniedzot pieredzē balstītus padomus karjeras mērķu sasniegšanai.

16. decembrī jaunieši piedalījās trešajā nodarbību ciklā “Izbruģē vēl nebijušu ceļu”, kurā jauniešus uzrunāja, pieredzē dalījās un padomus deva digitālā mārketinga jomas profesionālis Turības lektors Gundars Strazdiņš un SIA Milzu! dibinātājs un līdzīpašnieks Enno Ence.

Savos iespaidos par iegūto nodarbību laikā dalījās Pļaviņu vidusskolas 10. klases skolnieces. “Uzņēmējdarbības skolas nodarbībās uzzinu daudzas lietas, ko skolā neiemāca. Dzirdētais paplašina redzesloku, liek uz lietām paskatīties no cita skatpunkta un motivē tiekties uz izvirzītajiem karjeras mērķiem,” saka Madara Smirnova. Arī viņas klasesbiedrenes Laila Bicāla un Adriāna Misiņa atzinīgi vērtē iespēju tikties ar sabiedrībā pazīstamiem un biznesā pieredzējušiem nozares speciālistiem, dzirdēt viņu pieredzes stāstus un gūt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Pavasarī Uzņēmējdarbības skolas noslēgumā, atbildot uz testa jautājumiem, ikviens dalībnieks saņems Apliecinājumu par Uzņēmējdarbības skolas absolvēšanu. 3 vidusskolēni ar labākajiem testa rezultātiem saņems balvu – sertifikātu mācību maksas atlaidei 1. studiju gadam Biznesa augstskolā Turība: 25%, 15% un 10% apmērā.

Pedagogs karjeras konsultants Ingrīda Bērziņa