Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Aicinājums piedalīties un līdzdarboties radošā konkursā – Iepakojuma kastes pārvērtības!

Konkursa_plakāts_Iepakojuma kastes pārvērtības_ 2021

Pēdējās desmitgades laikā ir būtiski pieaudzis radītais izlietotā iepakojuma, tostarp kartona kastu, apjoms Eiropā un Latvijā. Kā viens no veicinošiem faktoriem ir strauji augošā tiešsaistes tirdzniecības attīstība, kuras rezultātā pirkumi tiek iesaiņoti papildu kastēs. Kartons ir zemas kvalitātes makulatūra, tā pārstrādes iespējas ir ierobežotas.

Konkursa ietvaros kopā tiks meklētas radošas idejas, kā kartona kastēm rast praktisku otrreizēju pielietojumu.

 Ikviens šī konkursa dalībnieks tiek aicināts aplūkot savā krājumā esošo iepakojuma kastu klāstu savās mājās un šī konkursa ietvaros radīt jaunas praktiski izmantojamas funkcionālas lietas no jau izlietotām iepakojuma kastēm.

Radošais konkurss “Iepakojuma kastes pārvērtības” norisināsies līdz 15. decembrim, un tā dalībnieki tiek aicināti pašrocīgi izgatavot mājsaimniecībā praktiski pielietojamas lietas, kas darinātas, par pamatu izmantojot kartona kasti vai vairākas kastes.

Gatavā darba fotogrāfijas kopā ar aprakstu jānosūta uz konkurss@zalajosta.lv. Labāko ideju autori saņems pārsteiguma balvas no “Zaļā josta” 50 eiro vērtībā, kā arī viens laimīgais tiks pie skaistas Ziemassvētku eglītes no konkursa atbalstītāja Silvertree.lv.

Plašāka informācija pieejama www.tirailatvijai.lv  un www.zalajosta.lv mājas lapās,
tiešā saite: http://www.zalajosta.lv/lv/mekles-radosus-veidus-ka-kartona-kastem-rast-praktisku-otrreizeju-pielietojumu

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit.