Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

1.a un 4.a klašu eksursija

18.maija rītā 1.a un 4.a klases devās kopīgā mācību ekskursijā uz Rīgu. Ekskursijas laikā skolēni apmeklēja Rīgas ZOO un Latvijas leļļu teātri.
Rīgas zooloģiskā dārza apmeklējums skolēniem ļoti patika, it sevišķi mazajiem, kuri tajā bija pirmo reizi. Ar interesi tika aplūkoti dzīvnieki, kuri Latvijā nedzīvo. Visilgāk vērojām žirafes un lāčus. Bērni ļoti vēlējās ieraudzīt arī ziloni, taču viņa pašlaik zoodārzā nav. Ļoti patika viesošanās „Tropu mājā”. Piesaistīja skatienus gan zirnekļi, gan čūskas, gan krokodili, gan citi mums nezināmi kukaiņi.
Par zoodārza apmeklējumu Sofija teica: „Tur bija ideāli!” Savukārt Marta stāsta: „Mans mīļaķais dzīvnieks ir žirafe un zebra. Žirafe ir raibā un dzeltenā krāsā, bet zebra tā kā klavieres – melns ar baltu”.
Pēc tam devāmies uz Latvijas leļļu teātri, kur vērojām izrādi „Caps meklē atkal”. Izrādes galvenie varoņi – suņu detektīvi Caps un Basters. Viņi mēģināja atklāt noziegumu iesaistot izmeklēšanā arī skatītājus. Izrādē varējām vērot arī mūsdienīgu tehnoloģiju pielietojumu.
Lūk, bērnu atsauksmes! Alise: „Man patika, jo bija daudz lelles un noslēpumi”. Krista: „Man patika pēdu dzinējs Caps un viņa palīgs”.
Izrādē varēja aplūkot kā darbojas planšetlelles. Vai Tu zini kas tās ir? Nē? Tad iesakām doties uz šādu teātra izrādi!
Paldies par atbalstu 1.a un 4.a klases vecākiem šīs ekskursijas organizēšanā!

1.a klases audzinātāja Ilona Lazda