Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

II Latvijas skolu jaukto koru salidojums “Mēs lidosim!”

Pļaviņu novada ģimnāzijas Jauktais koris Latvieši jau sen ir slaveni ar savām dziedāšanas tradīcijām. Dziesmu burvju vara ir stiprinājusi, atjaunojusi un saliedējusi mūsu tautu, izraujot no sastinguma, iešūpojot darbībai un viešot ticību savam spēkam veikt šķietami neiespējamo.

Var jau teikt, ka tas ir garlaicīgi – dziedāt korī, bet enerģijas apmaiņa, ko var gūt dziedot klausītājam vai sadziedot kopā ar vēl kādiem desmit tūkstošiem citu dziedātāju, ir jāizbauda katram, lai zinātu, kādas sajūtas tas dod.

Var jau teikt – man nav laika, bet ir skaidrs, ka aktīvais un darbīgais vienmēr paveiks vairāk par laisko un lēnīgo.

Pļaviņu ģimnāzijas jauktais koris 17. aprīlī uzstājās reģionālajā jaukto koru skatē Jēkabpilī, lai cīnītos par iespēju piedalīties koru salidojumā, kas notiks 19. maijā Saldū.

Skatē startēja 13 kori no Latgales reģiona – Jēkabpils, Daugavpils, Balviem, Rēzeknes, Baltinavas, Preiļiem, Dagdas, Krāslavas un Pļaviņām.

Kori ieguva 1.un 2.pakāpes diplomus. Visskanīgākie šoreiz bija Daugavpils 13.vsk un Rēzeknes 5.vsk kori. Pļaviņu ģimnāzijas korim 2.pakāpes diploms. Tagad tikai jāgaida, kad noslēgsies skates citos reģionos un 3.maijā tiks paziņoti kori, kas atlasīti salidojumam.

Gribu pateikt MILZĪGUPALDIES koristiem par ieguldīto darbu! Kā arī pateikties skolotājai Sigitai Vilkaplāterei par sadarbību. Paldies arī skolotājam Gintam Balodim, kas ar savu skanīgo balsi kuplina mūsu priekšnesumus. Īpašs paldies Ilonai Višņakovai par kora uzstāšanās hronikas veidošanu.

Visus atbalstītājus un kora mākslas cienītājus aicinu uz Pļaviņu pilsētas dziedošo kolektīvu koncertu 27.aprīlī Pļaviņu kultūras centrā, kur piedalīsies arī Pļaviņu novada ģimnāzijas jauktais koris.

Latvietis dzied vienmēr un visur – „Liku bēdu zem akmeņa, pāri gāju dziedādam’”

Kora vadītāja Aiva Siliņa