Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Karjeras diena Pļaviņu novada ģimnāzijā

Karjeras diena, Pļaviņu novada ģimnāzija Diāna Valdemāre, karjeras organizatore

5. aprīlī mūsu skolā notika karjera dienas 9. – 12. klasēm. Pie mums bija ieradušies 6 absolventi, kas pārstāvēja savas pašreizējās augstskolas. Tie bija:
• 2011. gada absolvente Arita Lukss – LLU Pārtikas produktu tehnoloģijas studente;
• 2011. gada absolvente Rita Lazda – RSU Komunikācijas fakultātes studente;
• 2010.gada absolvente Laura Svence – RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes studente;
• 2009. gada absolvente Anete Lasmane – RPIVA Pedagoģijas fakultātes studente;
• 2007. gada absolvente Andra Avotiņa – LiepU Dabas un sociālo zinātņu fakultātes absolvente;
• 2004. gada absolvents Rolands Klušs – VA Inženierzinātņu fakultātes students.

Pasākums sākās ar skolas direktora Vladimira Samohina un manu uzrunu, turpinājās ar prezentācijām par absolventiem un viņu augstskolām. Pēc pasākuma esošie un topošie vidusskolēni varēja aprunāties ar viesiem individuāli. Vēlāk visi absolventi tikās ar direktoru viņa kabinetā un kafijas pauzi un fotografēšanos.

Šādu karjeras pasākumu mūsu organizācija rīkoja pirmo reizi. Tas atšķīrās no citiem pasākumiem ar to, ka nenotika klasēs, bet aktu zālē un skolēniem tika dota iespēja dzirdēt visu absolventu prezentācijas, ne tikai viena. Manuprāt, tā bija vērtīga pieredze visiem klātesošajiem. Katra absolventa personīgās pieredzes bija ļoti atšķirīgas, viedokļi par augstskolām izskanēja dažādi, bet kopumā katra no augstskolām tika parādīta no vislabākās puses. Katrs augstskolas students stāstīja par augstskolas fakultātēm un studiju programmām, augstskolas plusiem, mīnusiem, kā arī par nokļūšanu uz attiecīgo iestādi, izmaksām studējot, u.t.t.

Absolventes Aritas iespaidi par pasākumu: ” Bija patīkami atkal atgriezties skolā un kaut ko pasākt. Patika par absolventiem sagatavotās prezentācijas un absolventu dažādība. Bija arī interesanti parunāties ar direktoru pie tējas krūzes. Nevarēšu laikam pateikt kādas konkrētas lietas, kas nepatika, jo tiešām bija jauki. Nākotnē noteikti ko šādu vajadzētu turpināt un papildināt varbūt ar vēl kādām aktivitātēm.”

Mums, karjeras organizatoriem, bija milzīgs prieks, iespējams, pēdējo reizi uzņemt savas skolas absolventus. Es mūsu organizācijas vārdā saku lielu paldies visiem absolventiem, kas pagodināja mūs ar savu ierašanos, gatavoja prezentācijas un mums veltīja savu laiku, paldies arī visiem vidusskolēniem, kas cītīgi un uzmanīgi visos klausījās un vislielākais paldies skolas vadībai, kas mums tik daudzas reizes atļāvusi un palīdzējusi veidot šos karjeras pasākumus, lai kaut mazliet padarītu skaidrāku tik ļoti grūto izvēli katram vidusskolēnam – kur doties studēt pēc skolas absolvēšanas.