Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Atskats uz Skolotāju dienu (+bildes)

Starptautiskā skolotāju diena tiek atzīmēta 3. oktobrī, bet, tā kā šogad šī diena ir svētdiena, tad mūsu skolā šo dienu svinējām 1.oktobrī.

Jau no paša rīta, turpinot tradīciju, līdzpārvaldes pārstāves Arita Lukss un Zane Kažus kopā ar skolotājām Lanu Ivanovu un Ivetu Krastiņu devās nolikt ziedus uz mūsu skolas dibinātājās Marijas Brimmerbergas un arī Kārļa Daktera, absolventu prēmijas dibinātāja, kapa. Klausoties stāstījumus par šiem un vēl citiem mūsu skolai nozīmīgiem cilvēkiem, radās ideja veidot dažādu video, foto un dokumentālo krātuvi par mūsu skolas skolotājiem – gan par strādājošiem, gan par tiem, kas atrodas pelnītā atpūtā, gan par tiem, kuri jau aizsaulē. Tāpat arī radās vēlme atjaunot vienu no mūsu skolas senām tradīcijām – skolai nozīmīgu kapa vietu apkopšana.

Šogad mēs, skolēni, centāmies šo dienu padari īpašu ne tikai skolotājiem, bet arī skolas darbiniekiem. Vēlējāmies, lai šī ir diena, kurā skolotāji var atpūsties un labi pavadīt laiku. Skolotāju istaba tika pārdēvēta par ”Veselības istabu”, kurā varēja veikt fiziskas aktivitātes, kā arī mieloties ar sarūpētajiem veselīgajiem kārumiem visas dienas laikā. Paralēli dienas atpūtai, katram skolotājam bija jāuzraksta kāda veselīga dzīvesveida recepte. Dienas laikā visas receptes tika apkopotas ”Veselības grāmatā.”

Plkst.12.00. visi skolotāji un skolas darbinieki tika aicināti uz Svinību zāli, kurā mēs -12.klašu skolēni – bijām sagatavojuši koncertu. Katrs no priekšnesumiem bija veltījums kādai noteiktai skolotāju grupai.
Skolēniem, kuri vadīja stundas šī diena izvērtās ļoti interesanta. Beidzot piedzīvojām to, kā ir būt pedagogiem, un kāda ir sajūta kādam kaut ko mācot.

Paldies visiem, kuri šo dienu padarīja jauku mums visiem – gan skolēniem, gan skolotājiem.

Viedokļi par skolotāju dienu.

Es skolotāju dienā, kopā ar klasesbiedreni Daci, aizvietoju mūsu skolas sporta skolotāju Jāni Eiduku. Diena pagāja ātri, bet nedomāju, ka tas bija tādēļ, ka stundas bija saīsinātas. : ) Stundas bija jāvada visdažādākajām klasēm gan vecuma ziņā, gan arī skolēnu skaita ziņā, taču visinteresantākā stunda likās tā, kurā strādājām ar 2. klasi, tas tāpēc, ka viņi bija tik aktīvi un atvērti dažādām idejām- labi sastrādājāmies. Ar pārējām klasēm sportojām kopā, jo mums šķiet, ka labs sporta skolotājs ir tāds, kurš arī pats var iesaistīties dažādās aktivitātēs.
1. oktobris mūsu skolā bija svētki skolotājiem, tāpēc gribējām, lai skolotāji atpūšas un izbauda šo dienu. Uzskatām, ka šajā dienā skolotājiem vajag likt justies kā savējiem tāpēc daudzas lietas darījām kopā ar saviem aizvietotājskolotājiem.
Ceru, ka skolotāji labi atpūtās, interesanti pavadīja laiku un guva patīkamas emocijas koncertā “Vienīgi Jums!”.
12.b klases skolniece Sabīne

Izskatījās, ka koncerts skolotājiem patika, un viņi izskatījās priecīgi. Veselības grāmata sanāca ļoti skaista un ideju pilna. Skolotāji bija tiešām pacentušies. Kopumā likās, ka skolotāju diena izdevās.
12.a klases skolniece Aļesja Strode.

Mēs ar Simonu mācījām 1.b klasei stundas, viņiem bija tikai 4, bet pēc tam maza grupiņa. Stundu laikā pildījām visādus uzdevumus, ko skolotāja bija uzdevusi, un arī palīdzējām to viņiem izpildīt. Mazie bērni ar lielu interesi vēroja šo dienu un cerams, ka viņiem patika šī diena.
12.b klases skolniece Žanete Vingre

Skolotāju diena mūsu skolā ir īpaša. Ikdienā skolēni ne vienmēr ar savu rīcību un attieksmi priecē pedagogus, taču šajā dienā- skolu savās rokās pārņēma paši. Priecē, ka ar lielu atbildību tika pildīti pedagogu pienākumi, vadītas stundas un uzturēta kārtība. Jaukākie mirkļi šogad noteikti bija „Veselības istabā” un apsveikuma koncertā, kuru sarūpēja 12.klašu skolēni. Ikviena skolotāja acīs un sirdī iedegās prieks, ko tur iesēja absolventu asprātīgie un jautrie priekšnesumi.
Paldies par šo jauko dienu!
Sākumskolas skolotāja Ilona Lazda