Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

“Skanēt skan staigājot, garu mūžu dzīvojot”

2024. gada 18. un 19. maijā Zasā, Jēkabpils novadā notika bērnu un jauniešu folkloras svētki “Pulkā eimu, pulkā teku 2024″. Svētki, kuru tēma šoreiz bija “Skaņa, skaņu ainava, tradicionāli skaņu rīki un melodijas”, jau 40. reizi pulcēja bērnu un jauniešu folkloras kopas no visas Latvijas. Svētkos piedalījās arī Pļaviņu vidusskolas folkloras pulciņa dalībnieki – Teodors Kotins, Monta Erne, Rebeka Erne, Liene Leitāne, Endija Krastiņa, Liene Keila Krastiņa, Linda Kukule un skolotāja Kristīne Rulle.

Folkloras svētki “Pulkā eimu, pulkā teku” katru gadu ir veltīti kādai tēmai, kuru dalībnieki padziļināti pēta vietējo tradīciju kontekstā. Saistībā ar 2024. gada tēmu – “Skaņa, skaņu ainava, tradicionāli skaņu rīki un melodijas” – dalībnieki visa mācību gada garumā mācījās dziesmas, dejas un rotaļas, iepazinuši savas apkārtnes skaņu ainavu, raksturīgās melodijas un skaņu atdarinājumus dažādos folkloras materiālos. Svētku pasākumā Zasā bērniem un jauniešiem bija iespēja dalīties mācību procesā apgūtajā pieredzē, tādēļ pasākumā piedāvāja ļoti daudzveidīgas kopsadarbības formas, piemēram, gājienu, interaktīvas darbnīcas, muzicēšanu, rotaļas, spēles, dejas, koncertus, priekšnesumus Zasas muižas parkā, Zasas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Staļļu šķūnī un uz Lielās skatuves Zasas muižas parkā.

Divas dienas Zasā mūs piepildīja ar prieku, jaunām zināšanām, kopības sajūtu un gandarījumu par paveikto šajā mācību gadā!

Folkloras pulciņa skolotāja Kristīne Rulle