Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkurss “Erudīts” 3.- 4. klases skolēniem

13. aprīļa pēcpusdienā, pēc garāka pārtraukuma, norisinājās 3. un 4. klašu konkurss “Erudīts”. Konkursā piedalījās 7 komandas. Patīkami satraukti skolēni gatavojās konkursam – 3.a klasi pārstāvēja komanda “Rūķīši” , 3.b klasi komandas “Gudrās pūces” un “Aktīvās meitenes”, 4.a klasi pārstāvēja komandas “Kosmonauti” un “Zvaigznes” un 4.b klasi komandas “Spožie” un “MOŽA”.

Skolēniem konkursā bija sagatavoti 8 lielie jomu uzdevumi, par kuriem parūpējušies bija katrs sākumskolas skolotājs. Šajos uzdevumos viņiem bija nepieciešams iedarbināt loģisko domāšanu, valodas uzdevumā atcerēties senvārdus un izskaidrot vārdu nozīmi, jāorientējas mūzikas pasaulē, jāpārbauda zināšanas par mūsu skolas vēsturi un Latvijas vēsturi, jāatmin dziesma, filma un grāmata apskatot attēlu, kā arī jāsacenšas veiklībā liekot glāžu piramīdas.

Konkursā 1. vietu izcīnīja komanda “Spožie”, 2. vietu komanda “MOŽA” un 3. vietu komanda “Gudrās pūces”.

Paldies skolēniem par piedalīšanos, skolas vadībai par sarūpētajām dāvanām skolēniem, sākumskolas skolotājiem par atsaucību uzdevumu veidošanā, pasākuma organizēšanā un vadīšanā!

Uz tikšanos “Erudītā 2024”!

 

Sākumskolas MK vadītāja Santa Pilskalne