Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Izglītības forums veltīts uzņēmējspējām “Izglītība visiem” nedēļas ietvaros

logo_UNESCO

No 24. līdz 30. aprīlim noritēja Starptautiskā nedēļa “Izglītība visiem”, un Latvijā tā veltīta diskusijām par inovatīvajām kompetencēm un uzņēmējdarbības prasmju stiprināšanu izglītībā. Viens no nozīmīgākajiem pasākumiem “Izglītība visiem” nedēļas ietvaros bija izglītības forums “Inovatīvās kompetences un uzņēmējdarbības prasmju stiprināšana izglītībā” 26. aprīlī Valmierā, ko rīkoja UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju un Valmieras Valsts ģimnāziju. Forumā diskutēja par uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanu izglītības procesā Latvijā un pasaulē, kā arī iepazīstināja izglītības politikas veidotājus un īstenotājus ar ASEM (Āzijas-Eiropas sadarbības tīkls) programmas „Inovatīvās kompetences un uzņēmējdarbības prasmju attīstīšana” pētījuma rezultātiem un citiem nozīmīgiem pētījumiem šajā jomā.

Izglītības ekspertu forums “Inovatīvās kompetences un uzņēmējdarbības prasmju stiprināšana izglītībā”, pulcēja izglītības politikas un satura veidotājus, direktorus, skolotājus, skolēnus, jauniešu pārstāvjus un uzņēmējus no visas Latvijas. Klātesot viesiem no Šveices, Vācijas, diskutēja par vidi, kas veicinātu uzņēmējspējas un mudinātu nebaidīties no kļūdām, bet gan mācīties no tām.

Arī Pļaviņu novada pārstāvji: uzņēmējs Andris Zeps, skolotāja Evita Valdberga, skolēnu mācību uzņēmumu konsultante Mārīte Skrabutena, Pļaviņu novada ģimnāzijas 10.klases skolniece Letīcija Janoviča piedalījās šajā forumā. Darbs noritēja gan pilnveidojot savas zināšanas kopīgās lekcijās, gan darbojoties spraigās diskusijās darba grupās. Gūtās atziņas stiprinās arī mūsu izpratni ceļā uz kompetenču izglītību.

 

Informāciju sagatavoja Pļaviņu novada ģimnāzijas

SMU konsultante Mārīte Skrabutena