Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ieskats 5. klašu angļu valodas konkursā „Game day”

Game day 2012 Angļu valodas apgūšana kļūst arvien aktuālāka jauniešu vidū. Tiek izprastas mūsdienu starpvalstu komunikācijas iespējas, kuru pamatā ir svešvalodu zināšanas.

Ir patīkami apzināties, ka ar katru gadu, to skolēnu skaits, kuri kvalitatīvi apgūst svešvalodas palielinās. Par to liecina labie sasniegumi starpnovadu un reģionālajās olimpiādēs, kurās mūsu skolēni gūst godalgotas vietas.

Ir atjaunota tradīcija 5. klašu skolēniem piedalīties angļu valodas konkursā „Game day”. Iepriekšējā mācību gadā konkurss notika Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolā. Šogad šis pasākums tika rīkots mūsu skolā.

Pasākums notika 27. aprīlī. Tajā piedalījās 6 komandas no dažādām novada skolām – Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas komanda ”Star team”, Bebru internātpamatskolas komanda ”Happy kids”, Bebru pamatskolas komanda ”Beavers”, Pērses pamatskolas komanda ”Triangle” un divas mūsu skolas komandas: „The stars” un ”Penguins”.

Lai labi zinātu valodas, to aktīva, arī patstāvīgā mācīšanās, jāsāk jau no mazākajām klasēm, tāpēc papildus ikdienas mācību darbam, sākumskolas skolēniem ir iespēja piedalīties angļu valodas pulciņā. Angļu valodas pulciņa dalībnieki arī bija tie, kuri ar sveiciena priekšnesumu iesāka pasākumu.

Pasākuma vadītāji bija jautrās un atraktīvās 12.b klases meitenes: Anna Avotiņa, Jogita Kupča un Lelde Dudare, bet no ziemas miega pamodies ezītis Matīss Zvejsalnieks priecēja pamatskolas skolēnus ar labām anekdotēm, mīklām un visi kopā bija jautru deju, rotaļu un citu aktivitāšu ierosinātāji. Par muzikālo noformējumu un citām tehniskām lietām rūpējās Andrejs Sīmanis.

Konkurss sākās ar savas komandas pieteikumu. Komandas sniedza nelielu iepazīšanās priekšnesumu. Pēc priekšnesuma risinājās pats konkurss, kurā skolēni veica dažādus uzdevumus, kuru mērķis bija noteikt labākos angļu valodas zinātājus.

Komandu spēki bija ļoti līdzvērtīgi, jo rezultāti vairākām komandām bija vienādi.

1.vietu ieguva mūsu skolas komanda ”Penguins”, 2. vietā ”Star team”, “The stars”, “Beavers”, 3. vietā “Triangle”.

Šis jaukais pasākums noslēdzās ar uzvarētāju apbalvošanu un kopēju dziesmu. Pasākums bija izglītojošs un jautrs.

Paldies žūrijas komisijai, kuras sastāvu veidoja visu skolu angļu valodas skolotāji.

Svešvalodu MK vadītāja Indra Ozoliņa