Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pasaules pārtikas diena 2023

IMG-20231016-WA0006 20231016_093325

Šī gada Pasaules pārtikas dienas tēma ir „Ūdens ir dzīvība, ūdens ir pārtika. Neatstāj nevienu aiz sevis”, liekot uzsvaru uz tīra ūdens nozīmi un tā saglabāšanu.

Ūdens ir pamats dzīvei uz Zemes. Tas veido 50% no mūsu ķermeņa un klāj 71% no Zemes virsmas. Tikai 2,5% no visa ūdens ir svaigs, piemērots dzeršanai, lauksaimniecībai un vairumam ražošanas vajadzību. Tas ir cilvēku, ekonomikas un dabas virzītājspēks, kā arī pamats mūsu ēdienam. Lauksaimniecība patērē 72% no dzeramā ūdens resursiem, bet tāpat kā citi dabas resursi, tas nav neizmērojams.
Straujais populācijas pieaugums, urbanizācija, ekonomiskā attīstība un klimata pārmaiņas, apdraud planētas ūdeni. Vienlaikus pēdējās dekādēs dzeramā ūdens resursi uz vienu cilvēku ir samazinājušies par 20%, un sakarā ar slikto apsaimniekošanu ūdens pieejamība un kvalitāte strauji pasliktinās. Mēs riskējam šo vērtīgo resursu izsmelt līdz vairs nebūs iespēju to atgriezt.
Pļaviņu vidusskolas sākumskolas un pamatskolas skolēni Pārtikas dienas tēmu – „Ūdens ir dzīvība, ūdens ir pārtika. Neatstāj nevienu aiz sevis”, aktualizēs angļu valodas stundās, skatoties animācijas un izzinošu video par ūdeni un pārtiku.
Skolā ikvienam ir iespēja piepildīt savu ūdens pudeli ar kvalitatīvu dzeramo ūdeni. Atceries paņemt savu ūdens pudeli!