Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

12. klases skolēnu mācību konference angļu valodā

Šogad pirmo reizi vidusskolu absolventi trīs centralizētos eksāmenus kārtos padziļinātajā līmenī. Lai drīkstētu tos kārtot, skolēniem līdz 11. aprīlim bija jāiesniedz piekļuves darbi. Angļu valodā šie darbi bija eseja, stenda referāts un publiskā runa.


5. aprīlī Pļaviņu vidusskolas 12. klases skolēni iesaistījās konferences organizēšanā un norisē par tēmu “Vērtības”. Pasākumu vēroja angļu valodas skolotāja Ineta Bicāla. Skolotāja bija patīkami pārsteigta par savu bijušo audzēkņu izaugsmi, sakot: “Šis ir ļoti vērtīgs pienesums jūsu nākotnei. Šajā pasākumā iegūto pieredzi novērtēsiet, studējot augstskolā”. Bija plānots, ka pasākumu vēros un nākamajam gadam pieredzi gūs arī 11. klases skolēni, tomēr Ēnu dienas norises dēļ šī iecere tika atcelta.

Skolēni lasīja un pētīja sevis izvēlētus daiļdarbus angļu valodā, par veikto pētījumu rakstīja eseju un veidoja stenda referātu. Gan esejas, gan stenda referāti, lai gan tapa ar lielām pūlēm, vainagojās ar labiem rezultātiem. Par veikto pētījumu bija jāizveido prezentācija un jāuzstājas ar publisko runu, un jāpiedalās pašu organizētā konferencē. Šai konferencei bija jābūt par kopīgu tēmu, tāpēc tika izvēlēta visus darbus vienojoša tēma – vērtības.

Konference izvērtās ļoti aizraujoša, raisījās diskusijas, skolēniem bija interese uzdot dažādus saistošus jautājumus, un tikpat spraigi un ar degsmi tika sniegtas atbildes. Kopumā jaunieši bija ļoti pacentušies un ir guvuši neatsveramu pieredzi.

12. klases angļu valodas skolotāja Viktorija Fjodorova