Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Zemes stunda

Simboliski izslēdzot apgaismoju Sidnejā 2007. gadā, Zemes stunda ir kļuvusi par vienu no pasaules lielākajām vides akcijām. Zemes stunda jau 15 gadus iedvesmo indivīdus, uzņēmumus un organizācijas 190 valstīs un teritorijās rīkoties klimata pārmaiņu un dabas daudzveidības samazināšanās novēršanai.

Zemes stunda 2023. gadā norisināsies 25. martā plkst. 20.30, kad ikviens iedzīvotājs, pašvaldība, uzņēmums vai organizācija ir aicināta veltīt vienu stundu Zemei. Tas ir brīdis, kad cilvēki visā pasaulē simboliski izslēdz gaismas uz vienu stundu, lai kopā radītu retu vienotības brīdi, kas apvieno pasauli, izgaismojot dabas izzušanas un klimata krīzi globālā mērogā un iedvesmojot arī citus rīkoties un iestāties par steidzamām pārmaiņām.

IMG-20230324-WA0002Mēs, 4. b klases skolēni, vēlamies pavadīt laiku ar ģimeni, vakariņojot sveču gaismā un spēlējot galda spēles. Bet, lai mūsu svecītes ne tikai būtu skaistas, bet arī drošas, mēs gatavojām svečturus dekupāžas tehnikā. Izrādījās, ka šis process ir aizraujošs un radošs.

Aicinām visus 25. martā no plkst. 20.30 uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu un padomāt par mūsu kopīgajām mājām – Zemi.