Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkursā “Izstāsti savu skolu”

2023. gada 24. martā Pļaviņu vidusskolas skolēni – Edīte Visocka, Samanta Ērgle, Matīss Vasks, Mikuss Krēbss un Gvido Eizāns – devās uz Aizkraukles novada vidusskolu, lai piedalītos publiskās runas konkursā “Izstāsti savu skolu”.

Visi minētie jaunieši un arī daļa pārējo klasesbiedru šogad apgūst mācību priekšmetu – publiskā uzstāšanās, tāpēc jau pirms pavasara brīvlaika visi gatavoja uzstāšanos. Katra konkursa dalībnieka runas tēma tika saistīta ar mūsu skolu, ar to, kas šķiet nozīmīgāks, svarīgāks.

Tā kā Matīss aizraujas ar basketbola spēli, tad viņš pastāstīja par skolas tradīcijām, kas saistītas ar šo sporta veidu- Artūra Grīvnieka kausa izcīņa simts soda metienos un Absolventu kausa izcīņa basketbolā. Gvido uzsvēra domu, ka arī nelielas pilsētas vidusskola var dot stingru pamatu dzīvei, par ko liecina skolas absolventu dzīves un veiksmīgās karjeras stāsti un dāsnie dāvinājumi skolai. Mikusa stāstījums bija par to, ka mūsu skolā nozīmīga ir patriotiskā audzināšana, un viņš ar lepnumu minēja iespēju piedalīties Melnās kafijas vakarā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Edīte uzsvēra mūsu skolas un likteņupes Daugavas saistību un iespēju attīstīt radošo talantu, bet Samanta pastāstīja par konkursa “Dziedošā klase” norisi, kā arī augstu godā turētajiem skolas simboliem – žetonu, karogu un skaisto skolas himnu.

Par savu sniegumu Edīte ieguva Atzinības rakstu , bet pārējie mūsu skolas skolēni saņēma pateicības par dalību konkursā, taču šoreiz tas nav būtiskākais. Svarīga bija publiskas uzstāšanās pieredze svešā auditorijā. Katrs dalībnieks saprata, ka brīvi uzstāties ar informatīvu vēstījumu ir ļoti grūti. Ja runa tiek mākslīgi iestudēta, tad runātājam ir grūtāk formulēt atbildes uz jautājumiem, parādās valodas negludumi. Ja regulāri tiek attīstīta un trenēta runas prasme, tad cilvēks brīvi var izteikt un pamatot viedokli jebkurā brīdī.

Paldies Edītei, Samantai, Gvido, Matīsam un Mikusam par drosmi, sniegumu un atsaucību, startējot publiskās runas konkursā.
PALDIES – VISAI 12. KLASES KOLĒNU GRUPAI, AR KO KOPĀ MĀCĀMIES MĀCĪBU PRIEKŠMETU – PUBLISKĀ UZSTĀŠANĀS. Novēlu, lai šajās stundās apgūtais noder ikdienas dzīvē!

Skolotāja Silga