Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Žetona vakars 2023


Klāt ir tik ilgi gaidītā 2023. gada februāra pirmā sestdiena, 4.februāris, bet satikšanās vieta paliek nemainīga – Pļaviņu vidusskola.
Varbūt tie ir tikai vārdi? Varbūt! Bet vārdiem piemīt īpaša prasme – vārdi paceļ domu lidojumā. Vārdiem reizēm izdodas kaut uz mirkli – arī viens nieka mirklis ir vesela bagātība! – iedot spārnus, lai ikdienā ierasto ieraudzītu no cita skatu punkta.

Šis ir mirklis ļauties priekam par laiku, kad steigas pulksteņi pēkšņi tikšķ mazliet gausāk, kad Pļaviņu vidusskolas absolventi, skolotāji un vecāki sapulcējušies kopā dienā, lai sveiktu savā pulkā jaunpienācējus – šī gada skolas abiturientus, kuri saņems ŽETONU – piederības apliecinājumu savai skolai – Pļaviņu vidusskolai.

Šogad skolas žetonu saņēma 16 divpadsmitās klases skolēni (Amanda Līga Bernoviča, Kristers Delikatnijs, Gvido Eizāns, Samanta Ērgle, Leons Gipke, Eiriks Kalnriekstiņš, Adrians Kaugers, Daniels Kovaļenko, Mikuss Krēbss, Kristīne Liepiņa, Jānis Orlovs, Anastasija Trifanova, Santa Turinceva, Matīss Vasks, Edīte Visocka, Artūrs Žmurovs) un klases audzinātāja Silga Stučka. 12. klases skolēnus ar laba vēlējumiem sveica Aizkraukles novada domes deputāte, Pļaviņu vidusskolas absolvente Elita Kaņepēja.

Pasākuma laikā tika nosaukta skolotāja Māra Siliņa piemiņas stipendijas saņēmēja 2022./2023. mācību gada 2. semestrī – 12. klases skolniece Samanta Ērgle.

Paldies 2018., 2013. un 2003. gada absolventiem par labajiem vārdiem un dāvanām skolai, par veiksmes vēlējumiem šī gada abiturientiem! Paldies 1966. gada absolventam Mārim Ikauniekam par atmiņu stāstu, iepazīstinot klātesošos ar līdz šim nezināmām skolas vēstures lappusēm!

Turpinot tradīciju, šogad Žetona vakaru vadīja 2020. gada absolvents Rūdis Ruciņš – Vējiņš un 11. klases skolniece Ieva Ambaine.

12. klases priekšnesumi Žetona vakarā vienmēr pierāda to, cik mūsu skolēni ir talantīgi. Šogad kopā ar abiturientiem varējām meklēt savu Laimes lāci, skatoties iestudējumu “Katram savs Laimes lācis” klases audzinātājas Silgas Stučkas režijā.

Tradicionāli pirms Žetona vakara, visas nedēļas garumā, norisinājās skolotāja Artūra Grīvnieka izlolotais turnīrs 100 basketbola soda metienos, un šogad tas notika jau 20. reizi.
Puišu grupā: 1. vietā Mikus Briežkalns ar 92 punktiem, 2. vietā Aigars Lukss ar 74 punktiem, 3. vietas ieguvējs ir Matīss Vasks ar 70 punktiem.
Meiteņu grupā: 1. vietā Elīza Luksa ar 33 punktiem, 2. vietā Linda Milsone ar 29 punktiem, bet 3. vietas ieguvēja ir Loreta Paļuga ar 25 punktiem.
Kopvērtējumā 1. vietu un kausu izcīnīja Mikus Briežkalns.