Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Sākumskolas skolēniem par Eiropas Savienību

Tā kā viens no Eiropas Parlamenta vēstnieku skolu programmas komandas uzdevumiem ir īstenot izglītojošus pasākumus izpratnes veidošanai par Eiropas Savienību, tad laikā no 25. novembra līdz 16. decembrim vēstnieku komandas skolēni viesojās Pļaviņu vidusskolas sākumskolas klasēs un vadīja nodarbības par ES un vēlēšanām.

Pirmās četras nodarbības vadīja 12. klases skolēni: Samanta Ērgle, Edīte Visocka, Mikuss Krēbss un Gvido Eizāns. 25. novembrī notika nodarbības 2.b un 3.b klases skolēniem. Jau iepriekš sagatavojām stundas plānu, izdales materiālus un dažādas aktivitātes, kurās skolēni uzzināja, kas ir Eiropas Savienība, kādi ir tās simboli, vērtības. Mācību stundās tika izmantotas darba burtnīcas “Mūsu Eiropa” un “Mūsu Eiropa 2”, kurās bija radoši, noderīgi un interesanti uzdevumi.
3.b klases skolēni pildīja uzdevumus ar radošu pieeju, bet 2.b klasē patīkams pārsteigums bija tas, ka uz visiem jautājumiem stundas beigās no skolēniem saņēmām atbildes bez kļūdām.
28. novembrī stundu vadījām 1.b skolēniem. Skolēniem bija pozitīva attieksme un tie aktīvi iesaistījās nodarbībā. Saskārāmies arī ar tehniskām grūtībām, bet sadarbojoties situāciju veiksmīgi atrisinājām.
30. novembrī vadījām stundas 4.b klasei, kurā skolēni jau bija zinoši par ES un tās valstīm un arī cītīgi pildīja uzdevumus.
Izglītojošās nodarbības 15. un 16. decembrī 1.a un 4.a klasei vadīja 11. klases skolnieces Adriāna Misiņa un Vendija Kažemaka. 1.a klase mūs uzņēma ar entuziasmu un labprāt vēlējās iesaistīties mūsu piedāvātajās aktivitātes. Skolēniem gribējās uzzināt vairāk, tāpēc tie naski uzdeva jautājumus. Pēc nodarbības atsauksmes no bērniem bija pozitīvas un viņi labprāt mūs uzņems arī nākamajā semestrī. 4.a klase arī labprāt klausījās mūsu teiktajā un piedalījās piedāvātajās aktivitātes, bet, atšķirība no pirmās klases, bija mierīgāki un nosvērtāki.
Savukārt, 2.a un 3.a klasei nodarbības vadīja 11. kl. skolniece Darja Kmito, kura atzīst, ka vadīt stundas šo klašu audzēkņiem bija interesanti, jo tā bija iespēja iejusties skolotāja lomā un saprast to, cik atbildīgiem un drosmīgiem ir jābūt skolotājiem. Abās klasēs skolēni bija ieinteresēti un aktīvi strādāja darba burtnīcās.
Sagatavot stundu un par skolēniem ne tik ļoti zināmo Eiropas Savienības tēmu bija diezgan liels pārbaudījums, domājams, ka mums tas izdevās. Prieks, ka bērni aktīvi darbojās un skolotāji deva draudzīgus padomus. Novērtējam šo iespēju iekāpt skolotāja kurpēs arī ārpus Skolotāju dienas. Mums bija ļoti liels prieks un gandarījums, ka skolēni, pateicoties šīm nodarbībām, uzzināja, kas ir Eiropas Savienība, cik un kādas valstis ir tās sastāvā, kādi ir ES simboli un vērtības, kā arī kad un kāpēc cilvēki balsoja par Latvijas iestāšanos ES. Paldies sākumskolas klašu audzinātājiem par atsaucību un atbalstu! Būsim ļoti priecīgi sadarboties arī turpmāk!

Pļaviņu vidusskolas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas prezidente Edīte Visocka