Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Sigulda – Vidzemes skaistākā pilsēta

3b_Sigulda

14. oktobrī 3.b klases skolēni devās ekskursijā uz Vidzemes skaistāko pilsētu Siguldu. Tā rudenī ir bagāta ar brīnišķīgiem skatiem. Skolēniem bija iespēja apskatīt vairākus apskates objektus.

Kā pirmo izmantojām programmas “Latvijas skolas soma” piedāvāto nodarbību “Ciemos pie Turaidas fogta”. Skolēni iepazina Latvijas vēsturi 16. gadsimtā, to izspēlējot. Mums iedalīja viduslaiku apģērbus, lai mēs varētu iejusties bruņinieku vai zemnieku lomās. Uzzinājām, ka viduslaikos iedzīvotāji tika dalīti kārtās. Katrai kārtai bija savi uzdevumi, piemēram, zemnieki fogtam deva nodevas, bet bruņinieki – dāvanas. Mācījāmies rakstīt ar spalvu, izmantojot 16. gadsimta burtus. Nodarbības beigās uzkāpām arī tornī, lai apskatītos Turaidu no visām pusēm. Lai bērniem kāpšana tornī būtu interesantāka, es piedāvāju saskaitīt, cik pakāpienu ir Turaidas tornī. Ne visiem tas izdevās, bet daži pacietīgākie spēja saskaitīt, un tie bija 133 pakāpieni.

Ekskursijas laikā pabijām Gūtmaņa alā, braucām ar trošu vagoniņu pār Gaujas senleju, vizinājāmies ar Panorāmas ratu, paši pagatavojām sev Siguldas suvenīru – spieķīti. Katrā apskatāmajā objektā, es skolēniem sniedzu nelielu informāciju, lai viņi objektu atpazītu ne tikai pēc izskata, bet arī varētu pastāstīt par to.

Ekskursijas noslēgumā apskatījām Bobsleja trasi. Izrādījās, ka sportistiem sezona jau ir sākusies, un mums bija iespēja vērot vienu no treniņiem, par ko bijām sajūsmā.
Paldies Kristera un Gabriela mammai, kuras devās kopā ar mums ekskursijā.

Ja skolēni jautā: “Kad, skolotāj, atkal brauksim ekskursijā?”, tas nozīmē, ka diena ir pagājusi brīnišķīgi!

Klases audzinātāja Kristiāna Balode