Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Baltā galdauta svētki

Pēc divu gadu pārtraukuma šogad, 3. maijā, skolas Sporta zālē sanāca visa skolas saime, lai kopīgi atzīmētu Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu. Mūsu svētki notika pie tautisko jostu līkločiem rotāta, balta galdauta klāta galda ar katras klases sarūpēto smaržīgo pīrāgu groziem.

Atsaucoties aicinājumam “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!” pasākums tika atklāts ar tautastērpu parādi. Lai atgādinātu par Latvijas gleznainajiem novadiem, skolas deju kolektīva dejotāji kuplināja parādi ar Latvijas vēsturisko novadu tērpiem, bet īpašais pārsteigums – skolotājas katra savā tautastērpā.

Emocionāli un svinīgi, skanot Raimonda Tigula un Rasas Bugavičūtes-Pēces dziesmai „Lec, Saulīte!” zālē tika ienests Latvijas karogs un rudzu maizes klaips – mūsu tautas gara spēka simboli.

Turpinot Skolēnu pašpārvaldes iedibināto tradīciju Baltā galdauta svētkos godināt skolēnus, darbiniekus, vecākus un skolas sadarbības partnerus, šogad pateicības saņēma: Inese Lejniece par ieguldījumu un ieinteresētību skolas dzīvē un atbalstu skolas teritorijas labiekārtošanā, Iveta Laursone par atsaucību, atbalstu, radošumu un aktīvu līdzdarbošanos skolas noformēšanas darbos, Ilona Kalniņa par pašaizliedzīgu darba pienākumu pildīšanu, personisko iesaisti un atsaucību ikdienas darbā un klašu audzinātāji – pateicības ar savas audzināmās klases īpašajiem “paldies”.

Lai akcentētu baltā galdauta simbolisko nozīmi, svētku dienā skolas foajē varēja aplūkot Pļaviņu vidusskolas 1987. gada absolventes Lilitas Deksnes (Dzenītes) dzimtas īpašumu – baltos, izšūtos galdautus.

Ar asarām acīs, domājot par tik neparasto situāciju pasaulē un saviļņojumā izbaudot kopā būšanas mirkļus pēc tik ilga attālinātā darba, kā lūgšana izskanēja dziesmas piedziedājums:

Lec, saulīte, tumsu šķel!
Vieno visu latvju tautu!