Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības skolas šī gada projekta noslēgums

Turiba27. aprīlī noslēdzās Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības skolas šī gada projekts, kura ietvaros sešu mēnešu garumā uzņēmēji, nozaru eksperti un mentori tiešsaistē pasniedza lekcijas vidusskolēniem no visas Latvijas, nododot savas zināšanas un pieredzi par dažādām tēmām – uzņēmējdarbību, komunikāciju, tūrismu, drošību un citām nozarēm.

Projekts norisinās jau septīto gadu, un tā mērķis ir iedvesmot jauniešus un sniegt iespēju viņiem iegūt praktiskas zināšanas no pieredzējušiem dažādu profesiju pārstāvjiem, lai veicinātu interesi un izpratni par uzņēmējdarbības uzsākšanu un veiksmīgu īstenošanu, kas nākotnē pozitīvi ietekmētu reģionu ekonomiku un kopējo tautsaimniecību.
Uzrunājot jauniešus projekta noslēgumā, Biznesa augstskolas Turība rektors Aldis Baumanis pateicās gan skolēniem, kurus šis projekts ieinteresēja, gan skolotājiem, kuri iesaistīja skolēnus un sniedza padomus, kā uzlabot esošos pasākumus. Viņš izteica cerību, ka arī turpmāk no skolēnu puses būs tikpat liela interese un ka nākamajā projekta gadā Uzņēmējdarbības skola varēs notikt klātienē.

Uzņēmējdarbības skolas noslēguma pasākumā piedalījās arī influenceris un radio personība Lauris Zalāns, kurš iedvesmojošas sarunas laikā dalījās ar savu dzīves pieredzi un motivēja jauniešus nebaidīties atšķirties, darīt vēl vairāk un neapstāties pie sasniegtā.

Noslēgumā, atbildot uz testa jautājumiem par visiem nodarbībās apgūtajiem tematiem, ikviens dalībnieks saņēma Apliecinājumu par Uzņēmējdarbības skolas absolvēšanu. Trīs vidusskolēni ar labākajiem testa rezultātiem saņēma balvu – Sertifikātu mācību maksas atlaidei pirmajam studiju gadam.

Šogad projektā piedalījās skolēni vairāk kā no 50 dažādām Latvijas skolām. Šobrīd Uzņēmējdarbības skolu absolvējuši kopumā vairāk nekā 700 skolēni. Ik gadu dalībnieku skaits turpina pieaugt, kas liecina par jauniešu zinātkāri un vēlmi apgūt dažādas noderīgas prasmes jau vidusskolas laikā.

Pļaviņu vidusskolas 10. klases skolēni atzinīgi novērtē profesionāļu vadītās nodarbības, akcentējot to lomu personības izaugsmē, mērķu izvirzīšanā un karjeras lēmumu pieņemšanā. Skolas kolektīvs atzinīgi novērtē dalību Uzņēmējdarbības skolā. Turpināsim iesākto sadarbību arī turpmāk.

https://www.turiba.lv/lv/jaunumi/uznemejdarbibas-skolu-jau-absolvejusi-vairak-ka-700-vidusskolenu-no-visas-latvijas