Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vebinārs jauniešiem: Kā rakstīt dabas vārdā? Praktisks ievads vides žurnālistikā

jaunais-vides-reportieris

Sākot ar 16.02.2022. tiek uzsākts trīs vebināru cikls, kas paredzēts jauniešiem vecumā no 11-25 gadiem, kuriem interesē vide un mediji. Lai piedalītos nav obligāti jābūt Jauno vides reportieru programmas dalībniekam.
Pamatinfo par pirmo vebināru (par pārējiem info vēl sekos):
Vebinārs jauniešiem: Kā rakstīt dabas vārdā? Praktisks ievads vides žurnālistikā.
16. februārī plkst. 15.00-17.00, Zoom platformā

Nodarbībā uzzināsi vairāk par starptautisko vides izglītības programmu “Jaunie vides reportieri” un vienu no darbu formātiem – rakstiem. Savukārt kopā ar vides žurnālisti Kitiju Balcari iepazīsi praktiskus padomus rakstu veidošanā par vides tēmām un uzzināsi – Kā pārvērst rūpes par dabu rīcībā? Kur meklēt idejas rakstam? Kā pārvarēt bailes no baltās lapas? Kā veidot raksta struktūru? Kur meklēt informāciju? Kā izvēlēties virsrakstu? Kā rūdīt valodu? Kur publicēt rakstu?
Kitijai ir vairāk kā 15 gadu pieredze žurnālistikā un stratēģiskajā komunikācijā ilgtspējas jautājumos. Viņa raksta par vides un ilgtspējas jautājumiem laikraksta “Diena” rubrikā “Dabas Diena”, portālā DELFI.LV, savukārt sabiedrisko mediju portālā LSM.LV – par brīvdabas pedagoģijas tēmām.
Dalība vebinārā ir bez maksas un ir domāta jauniešiem vecumā no 11 – 25 gadiem, kuriem interesē pētīt, izzināt vides problēmas, popularizēt risinājumus un apgūt mūsdienu mediju rīkus sabiedrības informēšanai.
Pieteikties var līdz 13. februārim.
Pieteikuma anketu atradīsi šeit: ej.uz/jvr-raksti-22