Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pļaviņu vidusskolas Ekopadome aicina ikvienu piedalīties Ekoskolu Rīcības dienās

Plakats_Ricibas_dienasEkoskolu Rīcības dienas notiks no 15. novembra līdz 28. novembrim. Šogad Rīcības dienas veltītas Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) Ilgtspējīgās attīstības mērķiem (IAM) un pēdējai ANO Rīcības desmitgadei. Līdz ANO mērķu sasniegšanai atlikuši tikai 9 gadi un klimata pārmaiņu ierobežošanai vēl mazāk, tāpēc ir īstais brīdis sākt rīkoties, lai līdz 2030. gadam pasaulē mazinātos nabadzība, sociālā nevienlīdzība un tiktu saudzēta mūsu planēta.

Visas klases aicinām piedalīties plānotajās aktivitātēs:

No 15.11.2021. līdz mācību gada beigām akcija “Īstais brīdis sākt izaudzēt pašam!”

“No sēkliņas vai kauliņa par augu!” Izveidosim augu stūrīti skolā. Lielākoties ierasts, ka dažādus augu un augļu stādus nopērkam veikalā, bet, kādēļ gan nepamēģināt izaudzēt pašiem? Ļausimies eksperimentam un apbruņosimies ar pacietību, jo līdz pirmajai ražai nāksies gaidīt pat vairākus gadus.

No 15. līdz 17.11.2021.  “Īstais brīdis sākt izēst tukšu šķīvi!”

Akcija “Samazinām pārtikas atkritumus!” Aicinām nofotografēt pilnu pusdienu šķīvi un tukšu. Fotogrāfijas nosūtīt E-klases sarakstē Ekopadomes koordinatorei Ingrīdai Bērziņai.

No 15.11.2021. līdz 28.11.2021. “Īstais brīdis sākt rīkoties pašam un izaicināt pārējos!”

Izaicināsim sevi, savu ģimeni, savus klases biedrus, draugus, sociālo tīklu lietotājus paveikt labus darbus, popularizējot veselīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu.

23.11.2021.Īstais brīdis sākt veicināt sabiedrības izpratni par aprites ekonomikas pamatprincipiem un to pielietojumu dzīvē!”

Turpināsim akciju “Aprites barters” – mainīsimies ar lietām, iegūstot vajadzīgo savā īpašumā, atbrīvojoties no liekā.

Rīkoto pasākumu mērķis ir pievērst skolēnu un plašākas sabiedrības uzmanību Ilgtspējīgas attīstības mērķiem un šajā gadījumā, īpaši akcentējot  vides tēmas. Rīcības dienu noslēgumā notiks konkurss skolām, kurā gan ar interneta balsojumu, gan žūrijas vērtējumu tiks izvēlēti labākie akciju rīkotāji. Veiksmīgāko un interesantāko iniciatīvu autori saņems balvas.

Stāsti, video un attēli tiks publicēti Vides izglītības fonda tīmekļvietnē un sociālajos tīklos – http://www.videsfonds.lv, https://www.facebook.com/videsfonds/

Vides izglītības fonda īstenotajā Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd piedalās ap 200 izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas izglītības iestādes, skolas un augstskolas. Ekoskolu programma pasaulē darbojas 70 valstīs un tajā iesaistījušās 56 000 skolas. Ikviena skola var brīvprātīgi pievienoties Ekoskolu saimei, veicot videi un ilgtspējīgas attīstības principiem atbilstošas rīcības.  Vairāk informācijas Vides izglītības fonda mājaslapā – www.videsfonds.lv.

Ingrīda Bērziņa
Pļaviņu vidusskolas Ekoskolas koordinatore
Kontaktinformācija: ingrida.berzina@png.edu.lv