Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Brīnišķīga ekskursija pa kaimiņu novadu!

  IMG_20160524_121832 24.maijā mēs, 8.a klase, devāmies ekskursijā uz Koknesi.

 Mūsu mērķis bija apmeklēt nesen atklāto vikingu laivas „Nameisis” maršrutu pa Daugavas un Pērses ūdeņiem, izzināt Likteņdārzu un apmeklēt ādas izstrādes darbnīcu „Mazā kāpa”.

   Viss sākās ar vikingu laivu „Nameisis” – tās kapteinis Aigars mūs iepazīstināja ar jauno kuģīti un pastāstīja par Kokneses pilsētas vēsturi. Piestājām pie Likteņdārzam pieguļošās laivu piestātnes, kuras izbūvi, starp citu, sponsorējusi Kokneses novada dome, un šī piestātne paredzēta tieši šai vikingu laivai. Tur mūs sagaidīja gide Benita. Sākās interesanta ekskursija pa Likteņdārzu. Kā gide mums teica, Likteņdārzs ir sadalīts 3 daļās – pagātnes, tagadnes un nākotnes. Mēs sākām ar nākotni, kur  apskatījām vēlējumus  Latvijai tās simtgadei. Tālāk devāmies uz saulaino skatu terasi, no kuras pavērās brīnišķīgs skats uz Kokneses pilsdrupām un Daugavu. Pēc tam apskatījām Asaru strautu un sarkano ozolu aleju. Pašlaik ir uzsākta  Pļavziedu kalna veidošana, un arī mēs piedalījāmies tā tapšanā – mēs atvedām melnzemi no Pļaviņām kalnam, kurš būs deviņstāvu mājas augstumā.

   No Likteņdārza devāmies ar kuģīti pa Daugavas ūdeņiem līdz Kokneses estrādei un savam autobusam.

   Interesanti bija arī amatnieku darbnīcā – mēs paši varējām iejusties amatnieku lomā, jo veidojām paši savas ādas aprocītes ar latviešu ornamentiem. Pēc labi padarīta darba mums bija iespēja visiem kopā pasēdēt Pērses krastā un padzert tēju.

   Atpakaļ ceļā iebraucām „Liepkalnos”. Dažiem arī  tur bija interesanti, jo tur nebija  bijuši.

   Kopumā ekskursija bija izdevusies. Arī laiks mūs lutināja. Mācību ekskursija bija lieliska un saturīgi pavadīta diena svaigā gaisā kopā ar klasesbiedriem un klases audzinātāju Veltu Rulli.

  8.a klases vārdā  Karīna Davidova