Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Eko forums ” Tīrā vidē zaļa dzīve”

ekoskolaEkoskolas pārstāvji 22.janvārī devās uz Andreja Upīša Skrīveru vidusskolu, lai piedalītos ziemas forumā“ Tīrā vidē zaļa dzīve”.

Es, Laura Krūmiņa, kopā ar Elīnu Kanču, Helmutu Vītolu, Jāni Smilgāju, Lauru Sevko, Emīlu Skabārnieku un Kristiānu Mūrmani Skrīveru vidusskolā ieradāmies pirmie. Tas mums deva iespēju iepazīties ar skolu un skolas ekopadomes pārstāvjiem, kas dalījās pieredzē ar paveikto. Kā labu piemēru, mēs varam minēt atkritumu šķirošanas konteinerus.

Foruma sākumā mēs iejutāmies žūrijas lomā, novērtējot A. Upīša Skrīveru vidusskolas izglītojamo veidotos maketus konkursam “Mana sapņu skola”.

Pēc padarīta darba mēs baudījām Skrīveru saldumus un  muzikāli teatrālu priekšnesumu.

Forumu atklāja Vides izglītības fonda Ekoskolu Rīcības dienu un Jauno vides reportieru koordinators Edmunds Cepurītis, kas klātesošajiem atklāja savu ceļu līdz idejai par Ekoskolu programmu Latvijā.

Foruma laikā izveidotajās darba grupās piedalījāmies erudītu konkursos, radošajās darbnīcās, kur mūsu zināšanas tika pārbaudītas ķīmijā, fizikā, ģeogrāfijā un bioloģijā. Diena bija izdevusies, jo pārbaudījām savas zināšanas, ieguvām pieredzi  un  jaunus draugus!

Lielu paldies, Jums saka  Ekoskolas vadītāja Laura Krūmiņa.

Uz drīzu tikšanos jaunajās Ekoskolas aktivitātēs!