Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Konkursā “Erudīts ’2015” vidusskolēniem

IMG_1152

Ilze Seipule, direktores vietniece izglītības jomā

Kāds ķīniešu sakāmvārds vēsta, ka “zināšanas, kas ar katru dienu nepieaug, katru dienu samazinās”. Par to, ka mūsu skolas jaunieši zina daudz, varējām pārliecināties tradicionālajā konkursā “Erudīts”, kurš notika 13.martā, kā jau gadiem ierasts – pēdējā piektdienā pirms skolēnu pavasara brīvdienām. Konkurss visiem tā dalībniekiem bija lieliska iespēja apliecināt pašiem sev un arī citiem savu erudīciju, zināšanas, prasmes, radošumu, atjautību, atraktivitāti un komandas garu. Jautājumus konkursam sagatavoja mācību priekšmetu skolotāji metodiskās padomes vadībā. Arī šogad tie bija no visdažādākajām jomām – vispārīgs tests, uzdevumi atsevišķos mācību priekšmetos, sākumskolā apgūto gudrību atsaukšana atmiņā, praktiska darbošanās, būvējot iespējami izturīgāko papīra tiltu vai nosakot auduma materiālus, komandu kapteiņu konkurss par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Konkursa uzdevumu izpildē un tā norises atspoguļošanā veiksmīgi tika pielietotas arī skolas iespējas IT jomā. Šogad konkursā piedalījās piecas komandas:

Pēc spraigajām un intensīvajām prātu sacensībām divarpus stundu garumā tika noskaidroti arī uzvarētāji. 1.vietu sīvā konkurencē izcīnīja 11.klases komanda “Vektori” (91,875 punkti), 2.vietā ierindojās 10.klases komanda “Melna lapa” (86,875 punkti), 3.vietā – 12.klases komanda “Skolas seja” (80,75 punkti). Labu sniegumu uzrādīja arī abas pārējās komandas –  “Pirmā stihija” (80,125 punkti) un “Balta lapa” (69,75 punkti). Godalgoto vietu ieguvēji saņēma skolas sarūpētās dāvanu kartes no iecienītā Pļaviņu uzņēmuma “Picotava”. Ar konkursa rezultātiem var iepazīties šeit
Tomēr galvenais šajā konkursā bija piedalīšanās, redzesloka paplašināšana un kopā būšana, jo ieguvēji bija visi tā dalībnieki. Vēlreiz paldies visām komandām par aktivitāti un ieinteresētību! Kā šī konkursa vadītāja vēlos teikt lielu paldies mācību priekšmetu skolotājiem par sagatavotajiem pārdomātajiem un daudzveidīgajiem uzdevumiem! Paldies žūrijas komisijai, kuras sastāvā veiksmīgi un operatīvi darbojās Lana Ivanova, Iveta Krastiņa, Mārīte Skrabutena, Evita Valdberga, Valdis Silovs, Velta Rulle, Silga Stučka, Gints Balodis, Vija Miķelsone, Anita Seikovska, Jeļena Ozola, Rita Jakovļeva un Ieva Volane. Paldies par sniegto atbalstu konkursa organizēšanā skolas direktorei Ritai Polei un direktores vietniecei saimnieciskajā darbā Santai Kupčai!
Lai mums visiem veicas arī turpmāk!