Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

SOCIĀLO ZINĀTŅU FAKULTĀTE IZSLUDINA ZINĀTNISKI PĒTNIECISKO UN RADOŠO DARBU KONKURSUS SKOLĒNIEM

Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultāte (SZF) šogad izsludina trīs konkursus skolēniem:
• Radošais konkurss “Izveido savu mājaslapu”;
• Radošais konkurss žurnālistikā, sabiedriskajās attiecībās un reklāmā;
• Zinātniski pētniecisko darbu konkurss komunikācijas zinātnē, politikas zinātnē, socioloģijā un informācijas pārvaldībā.
Konkursā var piedalīties ikviens interesents, nosūtot elektroniski savu radošo un/vai zinātniski pētniecisko darbu līdz 2015. gada 24. aprīlim uz konkursa nolikumā norādīto e-pastu ar norādi, kuram konkursam skolēns vēlas pieteikties. Piedaloties konkursā skolēniem ir iespēja iegūt papildus punktus (1. vieta 100 punkti, 2. vieta 75 punkti, 3.vieta 50 punkti) konkursā uz studiju vietu un priekšrocības konkursā uz budžeta dotēto studiju vietu LU SZF bakalaura studiju programmās.
Dalība konkursos ir ļoti laba iespēja, lai pamēģinātu un saprastu – vai sociālās zinātnes ir joma, kas skolēnam interesē un ir piemērota studijām vai darbam nākotnē. Bieži vien Latvijā labi pazīstami nozares speciālisti atzīst, ka sākuši studiju gaitas tieši piedaloties konkursos un gūstot jaunu interesantu pieredzi LU Sociālo zinātņu fakultātē.
Konkursi tiek organizēti 2 kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtē pieteiktos darbus un izvēlas dalībniekus otrajai kārtai. Pieteikšanās notiek līdz 2015.gada 24.aprīlim. Pirmās kārtas rezultāti tiks publiskoti LU Sociālo zinātņu fakultātes mājaslapā līdz 2015.gada 30. aprīlim. Otrajā kārtā piedalās tikai tie dalībnieki, kas izturējuši konkursa pirmo kārtu. Otrā kārta notiks 2015.gada 8.maijā LU Sociālo zinātņu fakultātē, un pēc tās tiks paziņoti konkursa rezultāti. Detalizētu informāciju par konkursa norisi iespējams aplūkot konkursu nolikumos:
Majas lapas konkursa nolikums
Radosa konkursa nolikums
ZPD konkursa nolikums