Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Vai kāpt ūdenī?

Ungāru matemātikas pedagogs D. Poija ir teicis: “Lai iemācītos peldēt, vienīgais ceļš – kāpt ūdenī. Lai iemācītos risināt matemātikas uzdevumus – vienīgais un drošais ceļš – risināt tos”
Ar prieku varu atzīmēt, ka šo atziņu ievēro daudzi mūsu skolas skolēni. 2013.gada decembrī no 50 skolas labākajiem matemātiķiem tika izveidotas 2 skolēnu komandas dalībai starpnovadu 2.posma uzdevumu risināšanas olimpiādē: 9.-12. klašu grupā savas spējas atrisināt matemātikas uzdevumus pārbaudīja 10, bet 5.-8.klašu grupā 22 skolēni. Mēs lepojamies ar gūtajiem panākumiem (http://png.edu.lv/2014/03/12/musu-skolenu-starti-macibu-prieksmetu-olimpiades-2-semestri/ ).
LMO dalībnieki
Attēlā matemātikas skolotājas Ilze Luksa, Ilze Titova, Anita Seikovska, Vija Miķelsone , Ira Ņikiforova ar matemātikas 64.olimpiādes 3.posma, kas 13.un 14.martā norisinājās Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, dalībniekiem J.E.Brūniņu , kurš ieguva atzinību, Esteri Fedosejevu , Ievu Skrabutenu (nav Lienes Lakstīgalas)
Vēlos atzīmēt, ka Aleksandrs Jermakovs, Sigita Gavare, Diāna Pauniņa (9.klase), Arnolds Arnītis, Miks Vilkaplāters (10 klase) , Guna Pujāte (12.klase), kā arī Diāna Loseva, Raivo Jankuns (5.klase), Matīss Ķirsis, Karīna Davidova, (6.klase), Vineta Cukanova, Marta Kupča, Samanta Djubina (7.klase) , Anete Siliņa, Elīna Kanča , Arina Deņisova , Kristīne Činka ir ieguvuši labu pieredzi nestandarta uzdevumu risināšanā, kuru var izmantot ikdienas mācību stundās.
Arī šogad Latvijas 41.atklātajā matemātikas olimpiādē starp 2680 dalībniekiem no 3.-12.klasei bija 22 mūsu skolas skolēns. Liels prieks par skolēnu atsaucību savā brīvajā laikā doties uz Rīgu un risināt uzdevumus un paldies vecākiem par atbalstu.
???????????????????????????????
Starp mūsējiem vislabāk veicās Evijai Mahliņecai (6.e klase), kura izcīnīja 2.vietu (skolotāja Mārīte Kvēpa), un Elīnai Leldei Pitjukevičai (5.b klase), kura ieguva atzinību (skolotāja Ira Ņikiforova).
2014.gada 2.aprīlī olimpiādē lietišķajā informātikā “Paskāla Ritenis – 2014” atzinību ieguva Ieva Skrabutena (10.klase)- skolotājs Aldis Lazda.
Šajā mācību gadā skolā marts bija matemātikas mēnesis. 2.stāvā tika izveidotas vairākas izstādes: 9.-12.klašu skolēnu izveidotās sienas avīzes, plakāti par matemātiku piesaistīja jaunāko klašu skolēnu uzmanību, bet 6.-8.klašu skolēni vizuālās mākslas stundās dažādās tehnikās zīmēja par matemātikas tēmu. 5.b klašu meitenes Sonora Balode, Krista Priede ne tikai risināja LU NMS uzdevumus JMK piecās kārtās , bet kopā ar Elīnu Leldi Pitjukeviču izveidoja dažādu uzdevumu atrisinājumu prezentācijas. Arvis Ruža un Rēzija Līna Upeniece interaktīvajai tāfelei ar Notebook 10 programmatūru sagatavoja uzdevumus par maģiskajiem kvadrātiem
Spraigas 5.klašu komandu cīņas matemātikas uzdevumu risināšanā notika 8.b klases vadībā kopā ar skolotāju Ilzi Titovu (skatīt attēlu galerijā)
Jauku vasaru vēlot

Ira Ņikiforova,matemātikas un informātikas metodiskās komisijas vadītāja

[nggalleru id=366]