Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Aizraujošais ceļojums

Ekskursija uz Siguldu un Līgatni Kristiāna Dedela, 6.a klase

11. oktobrī mēs devāmies ekskursijā uz Siguldu un Līgatni. Kopā bijām trīs klases – 6.a, 7.b, 4.a klase – un trīs skolotājas – Velta Rulle, Anita Seikovska, Inga Baginska.

Mūsu mērķis bija iepazīties ar ‘’makulatūras ceļu’’ Līgatnes papīrfabrikā, iepazīt Līgatnes, Siguldas vēsturi, pilsētu skaistākās vietas, izbaudīt fiziskās aktivitātes rodeļu trasē un arī vienkārši izjust šī rudens burvīgumu. Var teikt, ka mūsu ekskursija sākās uzreiz pēc iekāpšanas autobusā, jo gide, jau braucot cauri Pļaviņām, stāstīja teiku par to, kā zvēri raka Daugavu. Braucot tālāk, mēs vērojām Kokneses baznīcu un klausījāmies par Staburadzi.

Pirmā mūsu apstāšanās vieta bija Līgatnē. Mēs gājām uz papīrfabriku, kur uzzinājām, kā mūsu savāktā makulatūra pārtop skaistos, baltos papīra ruļļos, kas sver apmēram tonnu. Vēl uzzinājām par atkritumu šķirošanas nozīmi.

Tad gājām taku gar Gaujas klintīm, tur mēs ielūkojāmies smilšu alās, kur ziemas miegam iekārtojušies sikspārņi. Tas bija tik interesanti!

Tad devāmies uz Siguldu, kur apskatījām Siguldas pili, iegādājāmies dažādus suvenīrus, ko aizvest mājās. Siguldas pasakainos dabas skatus vērojām no panorāmas rata. Tas bija mazliet bailīgi. 7.b klase izvēlējās “ceļot” pāri Gaujai ar vagoniņu. Vēl “uzņēmām” adrenalīnu rodeļu trasē. Dažiem bija jāpārvar savas bailes, taču pēc pirmā nobrauciena radās tāds azarts, ka gribējām braukt vēl un vēl. Tā mēs izbraucām divas reizes un tad gājām uz autobusu. Bija jādodas mājup.

Lūk, tāda bija mūsu ekskursija! Tik aizraujoša un piedzīvojumu pilna!
Paldies skolotājām par ekskursijas organizēšanu!