Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Skolotāju diena filiālē Odzienā

Skolotāju diena Odzienā 2013 „Ir svētki, skolotāj, un Tu
Reiz rokas gādīgās nu vari salikt klēpī
Un pavasara saulē pasapņot, un aizmirst par
To paguruma mirkli, ko no visiem slēpi.”

Skolotāju dienai veltītais rīts mūsu skolā bija īpašs. Kāpnes un gaiteņus rotāja aizdegtu svecīšu rinda. Ik katru skolotāju sagaidīja skolēni ar ziedu pušķi. Skanot zvanam uz pirmo stundu, visi pulcējās uz svinīgo līniju. Te 9.klases skolēni sveica skolotājus un katram pasniedza diplomu par iegūto nomināciju. Pēc tam sekoja stundas, kuras vadīja devītie. Mūsu skoliņā tā ir tradīcija, kuru skolēni gaida, kad būsim devītie, kad varēsim būt skolotāju vietā.

Skolotāji šai laikā pie svētku kliņģera tikās ar novada domes priekšsēdētāju G.Žildi, deputātu – mūsu absolventu A.Saliņu un Aizkraukles starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāju H.Deini, pagasta pārvaldes vadītāju R.Zaharāni. Šoreiz pie mums ciemos bija atnākusi arī ilggadējā skolotāja, tagad pensionāre Inta Čipāne. Ar jaukām dzejām skolotājus iepriecināja Pļaviņu bērnu bibliotēkas bibliotekāre Antra Galiņa.

Sarunās un atmiņu stāstos laiks aizritēja pavisam nemanot. Visu skolotāju vārdā saku lielu paldies visiem, kas bija kopā ar mums šajā svētku dienā.

A.Zaharovska