Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Karjeras stundas pasākums 11.,12. klasēm

17, 18. martā skolā notika karjeras stundas pasākumi 11.,12. klasēm. Skolā viesojās 5 absolventi, kuri skolēnus iepazīstināja ar savu profesiju.

Pie 11.a klases viesojās mūsu skolas absolventes Dace Vizule un Jana Priedniece. Dace Pļaviņu ģimnāziju absolvēja 1995. gadā. 10 gadus viņa strādājusi žurnālistikā, taču kopš 2008. gada strādā LR Kultūras ministrijā par sabiedrisko attiecību speciālisti – mājas lapas redaktori. Kopā ar viņu bija ieradusies Daces skolas laiku draudzene Jana. Viņa Pļaviņu ģimnāziju absolvēja 1996.gadā, pašlaik strādā SIA “Komunikāciju aģentūra”/Edelman Affiliate par sabiedrisko attiecību projektu vadītāju. Abas absolventes ļoti priecājās par tikšanos ar skolas jauniešiem. Karjeras stundas laikā tika pārspriesti gan atgadījumi un blēņas no abu skolas laika, gan dažādas darba aizkulises, kas visiem nemaz nav zināmas. Lai gan skolēni tikai klausījās, praktiski neuzdodot jautājumus, gan Jana, gan Dace aizrāva ar interesanto stāstījumu, un stundas beigās skolēnos parādījās ziņkāre par visu iepriekš dzirdēto. Kopumā šī stunda izvērtās ļoti sirsnīga un jauka.

Pie 11. b klases viesojās Inga Zālīte. Viņa ir Aizkraukles rajona tiesas priekšsēdētāja. Kā redzējām, Inga ir ļoti spilgta un interesanta personība. Viņa spēja ļoti interesanti un plānveidīgi pasniegt savu informāciju. Klausītāji bija gandarīti, un galvenais ir tas, ka bija iespēja arī darboties aktīvi, iesaistoties lomu spēlē, kas atainoja tiesas sēdi. Tika sadalītas lomas, un tiesas sēde varēja sākties! Visiem bija tik interesanti, mēs neiekļāvāmies atvēlētajā laikā, un stunda ieilga. Beidzoties lomu spēlei, Inga piedāvāja kādreiz arī mūsu skolas skolēniem klātienē pavērot kādu tiesas sēdi.

Pie 12.a klases viesojās Raimonds Auziņš. Viņš ir mūsu skolas absolvents, mācās RTU maģistratūrā un strādā,, Grindex”. Raimonds klasei pastāstīja par studiju iespējām RTU, vairāk par savu fakultāti – Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāti, par darba iespējām un darbu,, Grindekx”. Skolēni uzdeva jautājumus. Raimonds sniedza ļoti vērtīgu informāciju tiem skolēniem, kuriem interesē ķīmija un kuri vēlas turpmāk studēt to.

Pie 12.b klases ciemojās Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītāja Astra Aukšmuksta. Astra skolēniem stāstīja par savām skolas gaitām. Astrai līdzi bija paņemti uzskates materiāli, piemēram, skolas žetons un medaļa, ko viņa ieguva par izcilām sekmēm. Skolēni ar interesi klausījās Astras stāstos gan par skolu, gan par ikdienas dzīvi. Astra deva padomus, kā izvēlēties piemērotāko nozari, kurā mācīties/strādāt. Skolēniem stunda ļoti patika.

Pēc karjeras stundas tika veikta aptauja, kurā 11.a klase atzina, ka ieguva jaunas zināšanas par sabiedriskajām attiecībām. Tās noderēs dzīvē, kad vajadzēs izvēlēties savu profesiju. Klase saka paldies Dacei un Janai par interesanto stundu. Klase nākamreiz vēlas tikties ar žurnālistu no LU, RSU vai VA, policistu vai militārā dienesta pārstāvi, bārmeni, viesmīli, datorspeciālistu vai interneta mājas lapu dizaineri, televīzijas darbinieku, juristu, fotogrāfu, psihoterapeitu, advokātu un prokuroru.

11.b klase ieguva jaunas zināšanas par tiesas sēdes norisi, kā arī jaunas zināšanas par tiesneša profesiju. Tās noderēs dzīvē, izvēloties savu profesiju. Klase gribētu vēl pateikt, ka stunda patiešām bija interesanta un šāda veida stundas ir nepieciešams rīkot biežāk. Nākamreiz vēlas tikties ar baņķieri, fizioterapeitu, cilvēku, kurš strādā radio, mūzikas producentu, ķirurgu, modeli un krievu filologu.

12.a klase stundā ieguva jaunas zināšanas par „Grindex”, kā arī par ķīmijas nozari, kas noderēs dzīvē un savai erudīcijai. Klase gribētu vēl pateikt, ka stunda bija interesanta un viņi vēlētos tikties ar valsts prezidentu, celtnieku, žurnālistu un menedžeri.
Savukārt 12.b klase ieguva priekšstatu par ierēdņa darbu, kā arī jaunas zināšanas par to, pārliecību par izvēli savas karjeras veidošanā. Tas noderēs karjeras izvēlē nākotnē, kā arī dažādu lēmumu pieņemšanā. Klase gribētu vēl pateikt, ka vēlas tikties ar pārtikas tehnologu, fizioterapeitu, tūrisma aģentūras pārstāvi, stjuarti.

Mēs, karjeras dienu organizatori, ļoti priecājamies par iespēju skolā rīkot šāda veida pasākumus. Mūsu skolas vadība ir liels atbalsts mums un paraugs citām skolām. Liels paldies skolas vadībai un visiem skolotājiem, skolas darbiniekiem un skolēniem, kas mūsu rīkotos pasākumus atbalsta un tajos piedalās ar prieku un azartu!

JAUNUMS! Vēlamies piebilst, ka mūsu organizācijai ir izveidota oficiālā lapa portālā draugiem.lv. Šajā lapā būs iespēja uzzināt jaunāko informāciju par karjeras dienām skolā, aplūkot pasākumu foto, sazināties ar organizatoriem un palīdzēt veidot skolas ikdienas dzīvi. Ieskaties, piesakies sekotājos un nenokavē jaunumus! Priecāsimies par katru interesentu!
Mūsu lapa: http://www.draugiem.lv/karjera-png/

Uz drīzu tikšanos!

Karjeras dienas organizatori