Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ekskursija uz Stokholmu

Jānis Andersons 7.b klase

Mācību gada noslēgumā mēs – 5.– 11.klašu 25 skolēnu grupa – skolotāju Anitas Seikovskas un Aijas Rogāles vadībā devāmies uz Stokholmu ar prāmi Tallink. 9.jūnijā ar vilcienu aizbraucām uz Rīgu, gājām uz Rīgas ostu, kāpām uz kuģa, devāmies uz savām kajītēm. Sekoja brīnišķīgs ceļojums pa jūru. Tur izbaudījām dažādus piedzīvojumus – piedalījāmies šovos, loterijās, diskotēkā, spēlēs, kā arī priecājāmies par svaigo jūras gaisu un fotografējām gan dabu, gan notikumus uz kuģa.

10.jūnijā ieradāmies Stokholmā, kur apmeklējām Vasa muzeju, skatījāmies filmu par 60 m garā kuģa (17.gadsimta kuģis) izcelšanu no ūdens, kas notikusi 20. gadsimta vidū, tad braucām ar satiksmes kuģīti, kas kursē no salas uz salu, jo Stokholma atrodas uz salām. Vērojām sardzes maiņu pie Karaļa pils, staigājām pa vecpilsētu, gājām pa šaurāko ieliņu, kas ir 90 cm plata, apskatījām vikingu akmeni, bija iespēja būt Ieroču muzejā, Naudas muzejā, kur bija dažādi neticami eksponāti, piemēram, tik smags naudas gabals, ko ar grūtībām var pacelt, bija pasaulē vecākā papīra naudas zīme, mehāniska ierīce, kas ar svārstu palīdzību zīmē neparastu zīmējumu, izturīgākie apmeklēja arī Deju muzeju.

Pilsētā interesanti bija skatīties, kā skolēni atzīmē mācību gada beigas – jauniešu grupas brauca kravas mašīnas piekabē ar baloniem, plakātiem, ziediem, dziedāja, pūta taurēs, māja garāmgājējiem, un daudzi, tai skaitā vecāki cilvēki, sauca un māja pretī. Bijām mazajos Stokholmas veikaliņos. Daudz iespaidu!

Atpakaļceļā atkal uz kuģa turpinājām baudīt izpriecas, dziedājām karaoke un piedalījāmies atrakcijās, kur varēja iegūt balvas.

Paldies mūsu skolotājām par jauko ceļojumu! Mums gribētos ceļot atkal!