Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Sarkanā Krusta Jaunatne aicina pieteikties velotūrei „Ieminies par iecietību 2010”

sarkanais_krusts_velotuureNo 24. jūlija līdz 1. augustam Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne (LSKJ) rīko Latvijas velotūri „Ieminies par iecietību 2010” ar mērķi rosināt cilvēkus domāt par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām un savstarpējo toleranci. Velotūrē var pieteikties, aizpildot anketu www.lskj.lv mājaslapā. Dalībniekiem būs iespējams pievienoties uz visu maršrutu vai arī uz atsevišķiem posmiem. Brauciens ilgs 8 dienas un būs aptuveni 800 km garš.

Velotūre tiek organizēta jau otro gadu. Plānots, ka šogad tajā kopumā piedalīsies 250 personas. Pasākuma iniciatori aicina: „Ja tev nav vienaldzīgs sabiedrībā notiekošais, esi aktīvs un tev ir divritenis – iesaisties!”

Katru gadu Eiropā miljoniem cilvēku tiek diskriminēti. 2009. gada Eirobarometra dati norāda, ka Latvijā iedzīvotāji (67%) uzskata, ka vecums ir viens no galveniem diskriminācijas iemesliem, tam seko invaliditāte (64%) un diskriminācija pēc seksuālās orientācijas (40%).

Lai informētu iedzīvotājus par viņu tiesībām, palielinātu izpratni par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām darba vidē un sniegtu informāciju par atbalsta organizācijām no diskriminācijas cietušajiem, 27 Eiropas valstīs un 23 valodās tiek īstenota Eiropas Komisijas iniciēta kampaņa „Par dažādību. Pret diskrimināciju”. Šīs kampaņas ietvaros tiek atbalstīta arī LSKJ rīkotā iecietības velotūre 2010.

Kopumā velotūres laikā tiks apceļotas 7 Latvijas pilsētas, tostarp Saldus (24.07), Jelgava (24.07), Rīga (25.07), Cēsis (27.07), Ogre (28.07), Aizkraukle (30.07) un Rēzekne (1.08). Papildus koncertiem un citām interaktīviem pasākumiem, katrā pilsētā Tiesībsarga jurists apkopos iedzīvotāju, kuri tikuši diskriminēti pēc vecuma, dzimuma, seksuālās orientācija, etniskās vai reliģiskās piederības, iesniegumus.

Aktuālākā informācija par velotūri bildēs un tekstos visa brauciena laikā būs pieejama interneta medijos: www.lskj.lv lapā “Ieminies par iecietību 2010”, Facebook un www.draugiem.lv profilā (Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne). Papildus informācija par aktivitātēm pilsētās tik izsūtīta pirms katra pasākuma.

Velotūres idejiskie atbalstītāji: Sabiedrības integrācijas fonds, Tiesībsarga birojs, Jaunatnes padome, LR Tieslietu ministrija, Resursu centrs sievietēm “Marta”, Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”, Džordžs Stīls, biedrība “Dialogi.lv”, Latvijas Jaunatnes Padome un LGBT un viņu draugu apvienība “Mozaīka”.