Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Pašmāju olimpieši (+bildes)

d67b_ziemasolimp2010Dīna Zariņa

Šī gada 12. un 13. februārī Ērgļos notika Latvijas Jaunatnes Ziemas Olimpiāde. Arī no Pļaviņu novada ģimnāzijas bijām krietnā pulkā. Ja pagājušajā gadā nebijām pat desmit, tad šogad skolu pārstāvēja nepilni trīsdesmit sportisti.

Olimpiādē piedalījāmies gan biatlona, gan slēpošanās distancēs.

Pirmajā dienā slēpotājiem nācās veikt distanci brīvajā stilā.

Biatlonisti piedalījās stafetē. Kā pati uzzināju, stafetē ir svarīgi ne tikai labi startēt pašam, bet arī atbalstīt citus. Mums ļoti paveicās, un abas stafešu komandas ieguva pa medaļai: 1994. –95. gada grupā – zelts (Mareks Zenfs, Dīna Zariņa, Henrijs Knodze), bet 1996.–97. gada grupā – sudrabs (Andrejs Zvirgzdiņš, Inguss Baltābols, Kristīne Gregersone).

Otrajā dienā sportistu skaits saruka, taču panākumi neizpalika. Slēpotāji cīnījās braucot klasiskajā stilā un daudzi iekļuva finālā. Lai arī pie medaļām tikt neizdevās, rezultāts noteikti ir atzīstams.

Tikmēr biatlonisti startēja individuāli. Šeit, atšķirībā no stafetes, viss gulstas uz paša pleciem, un neviens cits tevi nevar izglābt. Lai arī bez soda apļiem neiztika, panākumi nekur nepazuda. Mareks Zenfs savā vecuma grupā ieguva zeltu, Dīna Zariņa un Inguss Baltābols ieguva sudrabu, bet Andrejs Zvirgzdiņš un Kristīne Gregersone – bronzu.

Šādās sacensībās ir prieks piedalīties, jo atmosfēra vienmēr ir jauka, apkārt ir pozitīvi cilvēki. Ir prieks ne tikai par saviem, bet arī draugu sasniegumiem. Sports ir iespēja satikt jaunus draugus un piedzīvot jaukus brīžus!