Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Tikšanās ar augstskolu pārstāvjiem

9.oktobrī mūsu ģimnāzistiem bija iespēja tikties ar augstskolu pārstāvjiem. Pie mums viesojās Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs un Rīgas Stradiņa universitātes rektors Jānis Vētra, Banku augstskolas rektore un Rektoru padomes priekšsēdētāja Tatjana Volkova, Baltijas Starptautiskās akadēmijas studiju prorektore Līga Jermolajeva.

Augstskolu mācībspēki runāja ne tikai par studiju iespējām un dažādiem piedāvājumiem pārstāvētajās augstskolās, bet skāra arī būtiskas pašreizējās augstākās izglītības problēmas kopumā, uzsverot, ka ekonomiskā situācija valstī arī augstskolām liek meklēt dažādus jaunus attīstības modeļus. Jānis Vētra norādīja pat uz reformas veikšanas nepieciešamību, kuras rezultātā tiktu nodrošināta kvalitatīvākas augstākās izglītības pieejamība visā Latvijas teritorijā, paaugstināta konkurētspēja Eiropas un pasaules mērogā.

Tikšanās aizritēja pozitīvā un ieinteresētā gaisotnē. Pēc tikšanās augstskolu pārstāvji labprāt atbildēja uz daudziem skolēnu individuālajiem jautājumiem.