Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

6.b klase dodas Meža ekspedīcijā

Šī gada saulainajā 10. septembrī 6.b klases skolēni devās uz Tomi Ogres novadā, lai piedalītos AS „Latvijas valsts meži” rīkotajā Meža ekspedīcijā. Pasākuma saturs tika veidots atbilstoši 6. klases dabaszinību mācību programmai.

Ekspedīcija bija aptuveni 2 km gara, izglītojoša pastaiga dabā ar 10 meža izziņas pieturām, kurās pieredzējušu mežsaimnieku vadībā varēja izmēģināt, aplūkot un iegūt atbildes uz dažādiem jautājumiem par mežu. Skolēniem bija iespēja iepazīt meža zinātni, skaitīt kokus, noteikt koku vecumu, izkopt jaunaudzes, izmērīt koku augstumu, uzzināt, kā var aizsargāt mežu, atklāt koksnes produktus, pēc dotās shēmas uzcelt tiltu un veikt pār to izmēģinājuma gājienu.

Ekspedīcijas laikā skolēni guva svarīgas atziņas: mežs līdzsvaro globālo klimatu, mežam ir liela nozīme Latvijas ekonomikā, mežs sniedz estētisku baudījumu, ir mūsu labklājības avots, koksne kļūst arvien modernāks un pieprasītāks materiāls mūsdienu ražošanā, to pat sāk izmantot debesskrāpju būvniecībā, koksne ir vairāku medikamentu izejviela.

 6.b klase un audzinātāja