Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Ūdens diena

“Esi pārmaiņas, kuras Tu vēlies redzēt pasaulē”.

Pasaules Ūdens diena katru gadu tiek svinēta 22. martā. Tā akcentē ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, tā patieso vērtību un to, kā mēs visi kopā varam labāk aizsargāt šo vitāli svarīgo resursu, jo piesārņojums daudzviet rada milzu izaicinājumus nodrošināt cilvēka pamatvajadzību pēc tīra ūdens. Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas tā pirmo reizi visā pasaulē tika atzīmēta 1993. gadā. Šī diena ir starptautiskas svinības un iespēja aicināt ikvienu pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmei un ilgtspējīgai apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savas, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām. Latvijā šo dienu atzīmē kopš 1996. gada.
Mēs 2. a klases skolēni ļāvāmies jautrajiem eksperimentiem ar ūdeni, paldies dabaszinību skolotājai Ivetai Briedei, ka parādīja mums ūdeni un ūdens īpašības, dažādus eksperimentus – ačgārnie burti, nedziestošā svece, caurais maisiņš, viļņi ūdens glāzē. Mums vislielāko prieku radīja ūdens skaņa, jutāmies kā mazā orķestrī, arī iejutāmies mākslinieku ādā gleznojot hromatogrāfijas stilā.
Skolēnu emocijas pēc nodarbības –
Roberts: “Man ļoti patika glāžu eksperiments un durt maisiņā!”
Renāte: “Bija ļoti forši, gribētu biežāk tā!”
Edvards: “Šī bija labākā stunda!”
Mēs aicinām visus būt zinātkāriem un iepazīt ūdeni, taupiet to, nepiesārņojiet! Un atcerieties, ka nav nekā labāka par tīru dzeramo ūdeni. Vai Tev jau ir sava ūdens pudele?

2. a klase un klases audzinātāja Santa