Pïaviòu novada ìimnâzija - skolas çka

Pïaviòu novada ìimnâzija - logo

Latvijas Universitātes “Vides akadēmijas” 2022./2023. mācību gada uzsaukums

Vides_akademija_uzsaukums22_23

10.-12.klašu skolēnus aicina piedalīties “Vides akadēmijā”, kas ir jauno vides zinātnieku skola, kuru organizē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. Nodarbības notiek no septembra līdz maijam, vienu reizi mēnesī, sestdienās no plkst. 11:00 – 15:00, Latvijas Universitātes Dabas mājā, Rīgā, Jelgavas ielā 1, 301.telpā.

Katra nodarbība ir veltīta kādai no vides zinātnes tēmām, piemēram, ūdens kvalitāte, resursu ilgtspējīga izmantošana, pilsētas vides kvalitāte u.c. Tajās piedalās fakultātes pasniedzēji un viesi no vides aizsardzības institūcijām, pašvaldībām, uzņēmumiem. Skolēniem būs iespēja aktīvā un interesantā veidā uzzināt daudz jauna!

Piedaloties Vides akadēmijas aktivitātēs, demonstrējot savas zināšanas un prasmes par apgūtajām vides tēmām, dalībnieki krāj punktus. Mācību gada trīs labāko rezultātu īpašnieki iegūs iespēju studēt bakalaura studiju programmā LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē par brīvu. Skolēnam tā ir lieliska iespēja uzzināt vairāk par studijām, nākamajām darba iespējām un iepazīt Ģeogrāfijas uz Zemes zinātņu fakultāti jaunajā Dabas mājā.